Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif"

Din nou e toamnă, din nou e sărbătoare. Luni, 13 septembrie 2010 a avut loc deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Catolic Sfântul Iosif Bacău. Tinerii și-au îndreptat pașii spre acest colegiu unde la ora 10.30 a început sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, cu participarea: părintelui director Anton Săboanu, părintelui decan de Bacău Isidor Dâscă, a preoților spirituali și a preoților formatori. Au fost prezenți profesori, oficialități, părinți și personalul auxiliar al colegiului.

Sub razele calde ale soarelui Colegiul Național Catolic "Sfântul Iosif" și-a deschis încă o dată brațele seminariștilor și elevilor care au venit - însoțiți fie de părinți, fie de prieteni - plini de speranță pentru a începe un nou an pe drumul căutării de înțelepciune. Curtea seminarului s-a umplut de tineri: unii au pășit pentru prima dată, plini de emoții și timizi, pe poarta acestei instituții; alții râdeau, zâmbeau și se salutau la reîntâlnirea de după vacanță.

Anul școlar 2010-2011 a fost inaugurat cu sfânta Liturghie. La începutul ceremoniei pr. director Anton Săboanu a adresat un bun venit tuturor celor prezenți. PS Aurel Percă în cadrul predicii a încurajat pe toți elevii în munca lor de formare îndemnându-i să înainteze cu mult curaj și disponibilitate în acest itinerar de creștere umană, intelectuală și spirituală sub călăuzirea preoților și a profesorilor. Gândul Preasfințitului s-a îndreptat apoi spre toți cei care, într-o formă sau alta, își aduc aportul lor personal la formarea noilor generații.

Cuvântul de încheiere a aparținut părintelui director Anton Săboanu care a adresat tuturor elevilor îndemnul să înainteze cu răbdare pe drumul lung de formare, care nu durează unul, doi, trei sau patru ani ci toată viața. Elevii, în munca lor, coordonați și ajutați de profesori, trebuie cu multă răbdare, rugăciune și speranță să priveasă spre țelul lor și să crească asemenea unor stejari care își înfing adânc rădăcinile lor în pământ pentru a rezista tuturor intemperiilor vieții.

Dorim mult succes în noul an tuturor elevilor și profesorilor!

Pr. Ioan Balan
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat