Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: O ploaie de haruri pentru tineri

După invitația făcută tinerilor de a se aduna la Butea pentru data de 10 septembrie 2010, un număr impresionant de tineri, aproximativ 350, au binevoit sa fie împreună în rugăciune alături de Cristos la jertfa sfintei Liturghii și la meditarea Căii sfintei cruci.

Chiar dacă vremea parcă a fost împotriva tinerilor, mulți tineri au dat un răspuns afirmativ invitației noastre și și-au manifestat prețuirea și dragostea pentru cruce fiind cu adevărat prezenți, cu trup și suflet, la cateheza ținută de părintele Felix Roca, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, și la momentele de rugăciune alături de întreaga comunitate din Butea. Părintele Felix a vorbit tinerilor despre mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru Cea de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului.

După cateheză, tinerii s-au rugat Mamei cerești, recitând rozariul, prezentându-se ca adevărați fii ai ei și cerând de la ea harul de a fi mereu cu Isus.

La sfânta Liturghie au arătat frumusețea de a fi tânăr animând celebrarea prin cântări deosebite, și la sfârșit și-au manifest credința lor în Cristos primindu-l în sfânta Împărtășanie.

După sfânta Liturghie a urmat procesiunea. Satul a răsunat de glasul tinerilor care, cu lumânări aprinse în mână, au urmat crucea meditând Calea sfintei cruci. Din fiecare parohie prezentă un tânăr a citit la stațiunile Căii sfintei cruci.

După încheierea acestor momente, tinerii au avut posibilitatea de a discuta între ei despre această manifestare a credinței la o mică gustare.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au binevoit să fie alături la bucuria tinerilor din Butea și sperăm, ca până la 1 mai 2011, când îi așteptăm pe toți tinerii din dieceză aici la Butea, să mai avem parte de astfel de momente de rugăciune în preajma lui Cristos și a crucii sale.

Pr. Adrian Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Butea: Sfânta Liturghie și Calea sfintei cruci pentru tineri


 


lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat