Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djébonoua: Apogeul activităților estive

Cuvintele Mântuitorului: "Lăsați copiii să vină la mine !" (Mc 10,14) au fost pentru mine o invitație cu rezonanță puternică de a avea grijă de cei mici. Perioada de vară, invită toți copiii și tinerii din parohia noastră la activități intense de natură spirituală și umană.

Totul a început cu campusul Acțiunii Catolice în perioada 22-25 iulie 2010. Au participat peste 100 de copii și tineri. Scopul activităților era de a aprofunda tema preoției și de a căuta modalități pentru a fi cât mai de folos activităților preoților parohiei.

A urmat campusul grupului Scout în perioada 10-14 august 2010. Anul acesta, grupul Scout, și-a făcut activitățile împreună cu un alt grup din Bouaké. Tema campusului a fost: "Scoutistul și Preotul". Au participat 30 de copii și tineri.

Și-au amplasat corturile în apropierea bisericii și întrucât eram în preajma hramului, ne-au dat o mână de ajutor la curățenie în biserică. Astfel au trecut de la teorie la practică.

Din luna iulie au început și activitățile intitulate : Jeunesse vacances.

Primul moment important a fost cel din ajunul hramului (Adormirea Maicii Domnului) când am organizat un spectacol de cântece, dansuri și scenete de teatru, tot pe tema preoției. De această dată au fost prezenți peste 600 de copii și tineri din toate colțurile parohiei. Prezența unui juriu a făcut ca tensiunea să fie maximă.

Totul s-a încheiat duminică, 5 septembrie 2010, la Lengbré. În program au fost mai multe activități. Mai întâi un joc biblic cu întrebări luate din Scrisoarea către Evrei și din catehism, despre sacramente.

A urmat sfânta Liturghie solemnă prezidată de pr. André, fiu al satului. Prezența masivă și activă a tuturor celor prezenți a făcut să ne simțim bine și să dăm o bună mărturie de credință.

La sfârșitul sfintei Liturghii am oferit cadouri tuturor grupurilor care au participat la aceste activități. E un mod de a-i încuraja și de a-i ajuta în mod pozitiv. A urmat tombola la care au participat în număr foarte mare, s-au vândut aproape 1.800 bilete.

Au urmat finalele de fotbal masculin și feminin. În grupe, au participat 16 echipe masculine și șapte feminine. Ambele finale au fost câștigate de echipele din oraș.

Obiectivele propuse au fost realizate pe deplin:
- cunoașterea altor persoane din alte comunități ;
- lărgirea orizonturilor intelectuale;
- mărturie de credință;
- evanghelizarea multor copii și tineri care au participat la activitățile noastre.

Nu pot decât să-i mulțumesc Domnului pentru reușita activităților estive de anul acesta. Inima mi-e plină de bucurie și de mulțumire sufletească.

Fie ca tot ceea ce s-a semănat să aducă roade îmbelșugate pentru ca împărăția lui Dumnezeu să se răspândească din ce în ce mai mult.

Pr. Gabriel Cimpoeșu
 


lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat