Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bijghir: Campus pentru copii și tineri

În Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bijghir s-a desfășurat în perioada 23-29 august 2010 un campus pentru aproximativ 250 de copii și tineri, sub îndrumarea pr. decan Vasile Rediu, în colaborare cu pr. vicar Eugen Robu.

Programul formativ a avut la bază o poveste intitulată "Sabia din stâncă" prin care s-a urmărit însușirea unor virtuți, precum: credința, prudența, puterea, dreptatea, iubirea, cumpătarea, speranța.

Acesta începea cu dramatizarea unui capitol din poveste, activități în grup (momente de cateheză și rugăciune), jocuri în aer liber, iar ziua se încheia cu sfânta Liturghie.

Temele propuse pentru fiecare zi a acestui campus au fost prezentate pe scurt de către pr. Eugen Robu și apoi aprofundate de animatori la grupurile de copii: mă prezint (în care copiii au fost invitați să descopere din textul sacru (Gen 1,26-28) că sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, înzestrați cu daruri și au un scop în viață), eu și părinții mei (discuția a avut la bază textul sfântului evanghelist Luca (2,41-52) din care copii au identificat iubirea cu care părinții se îngrijesc de ei în fiecare zi și să manifeste spirit de recunoștință, respect și ascultare, cu încrederea că părinții caută mereu doar binele copilului), o comoară pentru viață (parabola talanților (Mt 25,14-23) i-a ajutat pe copii să enumere darurile primite gratuit de la Dumnezeu și să exprime felul în care le pot valorifica, conștientizând responsabilitatea pe care fiecare o are față de ele), prietenia (din textul sfântului evanghelist Ioan (15,12-17) copiii au reușit să-l descopere pe Isus ca prietenul care iubește mereu, necondiționat și fără măsură și să experimenteze prietenia între ei), viitorul meu (după citirea textului 1Sam 16,6-13 s-a reflectat asupra faptului că Dumnezeu are din veșnicie un plan pentru fiecare om, plan pe care îl descoperim treptat și îl realizăm folosind responsabil talentele primite în dar), împreună se poate (meditând asupra textului din Mc 3,13-19 copiii au enumerat lucrurile frumoase pe care le-au descoperit împreună în această săptămână de campus și au spus ce importanță au ele în viața zilnică).

Campusul s-a încheiat duminică, 29 august, cu Liturghia de la ora 11.00, urmată de un program artistic pregătit de copii si tinerii.

Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat ca aceste zile să fie cât mai frumoase!

Pr. Eugen Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-29 august: Bijghir: Campus pentru copii și tineri


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat