Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Campus "Isus este bucuria mea"

În perioada 23-29 august 2010, Parohia "Sfânta Treime" Oituz (jud. Bacău) a găzduit campusul pentru copii, organizat de tinerii animatori de la ACT și Kolping, ajutați de Surorile Benedictine ale Divinei Providențe și de cei doi preoți ai parohiei: pr. paroh Eugen Lucaci și pr. vicar Mihai Savin. Au participat aproximativ 300 de copii.

Programul campusului începea dimineața la ora 9.00 și se termina seara pe la 20.30, copiii având o pauză de la 12.00 la 15.00.

În toată această săptămână, copiii au participat cu mult entuziasm la cateheza, adorație, jocuri, laboratoare, bansuri, iar joi s-a făcut o ieșire la iarbă verde pe un loc privat în care copiii au avut parte de o masă caldă și de multă distracție.

În fiecare seară, copiii participau la sfânta Liturghie pregătită de ei, ajutați de animatori și acompaniați de Gabriel Balint la orgă. Nu au lipsit nici momentele comice organizate de clovni. Imnul campusului a fost "Isus e bucuria mea", specific temei.

Sâmbătă seara a fost festivitatea de încheiere a campusului în care părinții și restul invitaților au putut vedea activitatea copiilor și munca lor timp de o săptămână, demonstrată prin cele patru laboratoare: Parada lucrurilor reciclabile, Canto, Dansuri și Teatru.

Ultimul moment important al campusului a fost Liturghia de duminică dimineață, în care părintele paroh Eugen Lucaci și părintele vicar Mihai Savin au pregătit o Liturghie specială pentru copii și pentru animatorii lor.

Mulțumim lui Isus - bucuria noastră - că ne-a dat putere și curaj, prin preoții noștri din parohie, de a organiza acest eveniment important și în numele tuturor copiilor mulțumim sponsorilor care ne-au sprijinit. Dumnezeu să-i răsplătească!

Minunata copilărie și etapele ei se simt cu adevărat atunci când profiți de șansele oferite pentru a-ți face viața mai frumoasă și mai distractivă...

Raluca Grecu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-29 august: Oituz: Campus "Isus este bucuria mea"


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat