Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Campus "Isus este Învățătorul nostru"

Ca în fiecare an copiii din Parohia "Sf. Mihai" din Satu Nou, jud. Bacău, au beneficiat de zilele fericite și mult așteptate ale campusului de vară. În perioada 17-21 august 2010, copiii au fost prezenți cu trup și suflet la biserică. Tema campusului de anul acesta a fost sugestiv intitulată "Isus este Învățătorul nostru".

Programul campusului s-a început zilnic cu sfânta Liturghie celebrată la ora 8.00 și s-a încheiat cu jocurile desfășurate până la ora 14.00.

Vineri, ultima zi a campusului, a fost program special. După activitățile obișnuite desfășurate, seara la încheiere, copiii au participat la o tombolă la care toți au fost câștigători și au primit premii.

Cele trei zile au avut câte o temă foarte importantă:

- Ziua I: "Cine nu muncește, să nu mănânce!"

- Ziua a II-a: "Adevărul învinge minciuna"

- Ziua a III-a: "Blândețea este puternică, violența este periculoasă".

La discuțiile în grupuri mici, toți copiii au avut comentarii și au contribuit cu vie emoție la subiectele propuse. S-a simțit că timpul folosit pentru suflet trece mult mai repede, decât zile întregi când se pierde timpul în fața televizorului sau computerului.

Toți copiii au fost de acord că un creștin autentic este harnic, spune adevărul și se poartă cu blândețe. La acest lucru s-au angajat toți participanții. Acum copiii sunt în vacanță și bucuria aceasta este foarte mare, dar timpul liber care nu se folosește face pe oameni triști și păcătoși. Toți participanții au luat hotărârea de a fi harnici și disciplinați.

Copiii și animatorii, într-un suflet, au mulțumit lui Dumnezeu pentru zilele extraordinare petrecute împreună aproape de Isus, prietenul și Învățătorul tuturor. La sfârșit animatorii au mulțumit tuturor participanților și mai ales părintelui paroh Serafim Romila, nelipsit din mijlocul copiilor, și apoi surorilor care au îndrumat pe toți cu multă blândețe și delicatețe.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze eforturile tuturor celor care se îngrijesc de educația copiilor și tinerilor: părinți, catehiști, animatori, surori și preoți.

Mirabela Dorvoș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-21 august: Satu Nou: Campus "Isus este Învățătorul nostru"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat