Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: GREF "Vreau mai mult"

În Parohia "Sf. Anton" din Faraoani, în perioada 30 iulie - 18 august 2010, s-a desfășurat activitatea GREF la care au participat 250 de copii și 37 de animatori împreună cu 18 tineri scoutiști din Italia care au dorit să facă un schimb de experiență ca animatori. Această activitate a fost coordonată de surorile "Maria Bambina" si de pr. Ștefan Cătălin Rotăraș.

"Vreau mai mult" aceasta a fost tema GREF-ului de anul acesta pe care l-am trăit timp de 20 de zile împreună cu cei 250 de copii. Cum a fost? Sunt multe adjective care ne-ar ajuta să descriem această experiență, dar zâmbetul și voioșia copiilor, pasiunea și disponibilitatea animatorilor care au însoțit grupurile de copii sunt cele mai bune mărturii care dovedesc esența acestei experiențe.

Afară de povestea propusă copiilor în fiecare zi, punctul de referință era sfânta Liturghie la care participau toți copii care veneau la GREF și nu numai ei.

Surprizele nu au lipsit pe parcursul GREF-ului. Câțiva binefăcători cu inimi largi și deschise au oferit o mică gustare în timpul activității.

La capitolul animatori, anul acesta a fost o experiență unică din mai multe motive: 37 de tineri animatori, aflați la prima experiență și nu numai s-au pregătit timp de două zile pentru activitatea ce le stătea înainte. Apoi acești animatori au fost gazdele unui grup de 18 tineri scoutiști italieni care au dorit să facă un schimb de experiență la Faraoani, în activitatea GREF, ca animatori. Rezultatele după acest GREF? Putem spune doar atât că viața noastră este acum mai bogată: mai mulți prieteni, mai multe amintiri, multe jocuri noi învățate, multe dorințe pentru viitor.

Ca orice lucru și acest GREF s-a încheiat... cu un spectacol pe măsură: mici artiști-copii s-au antrenat pentru o reprezentare a poveștii prin marionete, grupurile de copii s-au alternat prin bansuri și cântece, iar părinții s-au bucurat și ne-au aplaudat.

Concluzia... GREF-ul a devenit mai ceva decât o boală gravă... pentru că îi molipsește pe toți!

Sr. Iacinta și animatorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie - 18 august: Faraoani: GREF "Vreau mai mult"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat