Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnire lunară a profesorilor catolici

Un grup de profesori catolici din Bacău a trăit bucuria a trei zile petrecute împreună în mijlocul naturii, în perioada 16-18 august 2010. Inițiativa a avut ca punct de pornire întâlnirea lunară a profesorilor catolici din Bacău organizată în Parohia "Sf. Nicolae".

În toamna anului trecut a început organizarea la Bacău a unor întâlniri lunare ale profesorilor catolici, pe lângă cele organizate special pentru profesorii de religie din această zonă. În a doua duminică din lună, Liturghia de seară se celebrează pentru cadrele didactice (educatori, învățători, profesori), iar după Liturghie urmează o întâlnire catehetică în biblioteca parohială, aflată la subsolul bisericii.

Una dintre inițiativele în derulare este realizarea unui sondaj de opinie, mai ales în rândul elevilor de liceu și al profesorilor, cu privire la locul pe care îl ocupă elementele creștine, precum sfânta Scriptură, preotul și Euharistia, în viața lor. Pe parcursul anului în curs au fost abordate diferite teme catehetice, precum "Ce înseamnă a educa?", "Profesorul față în față cu durerile copilului/tânărului", "Conciliul al II-lea din Vatican și rolul educatorilor creștini", "Preotul în fața atacurilor media" etc.

În a doua parte a lunii august, începând cu ziua de 16, a fost organizată pentru cei care participă la aceste întâlniri o ieșire în mijlocul naturii, la Sinaia, însoțiți fiind de pr. Petru Tamaș. Puncte de referință ale acestor trei zile au fost: Lacul "Sf. Ana", Mănăstirea Franciscană de la Pârâul Rece și Cascada Urlătoarea. Participanții, în cea mai mare parte profesori de religie, au avut ocazia să se cunoască mai bine între ei și să se bucurie de frumusețea naturii înconjurătoare.

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-18 august: Bacău: Întâlnire lunară a profesorilor catolici


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat