Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare: Campus pentru copii

În Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Ștefan cel Mare, jud. Bacău, s-a desfășurat campusul "Vara împreună", în perioadă 9-12 august 2010, având ca temă "Povestea lui Peter Pan". Organizat la inițiativă unor tineri scoutiști din Italia, cu ajutorul sr. Rodica din Congregația "Surorile lui Isus Răscumpărătorul" din Onești și cu marea susținere morală, spirituală, dar și financiară a pr. paroh Marcelin Chelaru.

În fiecare zi, copiii soseau nerăbdători și plini de entuziasm, astfel încât facilitățile sportive din incintă bisericii și a casei parohiale răsunau de bucuria cu care participau toți la activități.

Fiecare zi a campusului a debutat la oră 9.30 cu celebrarea și participarea la sfântă Liturghie. Urma apoi programul formativ, catehezele pregătite cu multă sârguință și definitivarea programului de fiecare zi până în cele mai mici detalii.

Aplauze spontane și îndelungate din partea copiilor și tinerilor au încheiat Liturghia solemnă de mulțumire din ziua de 12 august 2010, la sfârșitul campusului "Vara împreună".

Un moment deosebit de bucurie și veselie comunitară au fost la sfârșitul sfintei Liturghii, când s-a prezentat un minunat spectacol, pregătit de copii, în aceste zile de campus.

Joi, în jurul orei 21.00, am încheiat activitatea noastră pentru copiii din sat - "Vara împreună". A fost o săptămâna cu după-amiezi pline de activități, cu momente de creativitate (lucru manual), cu jocuri distractive și pline de viață, cu dansuri, cu bucuria de a stă împreună și de a învăța lucruri noi pentru a trăi bine. Spun asta pentru că, în definitiv, toți am avut câte ceva de învățat, fie copiii care au participat într-un număr numeros, cât și noi animatorii.

Și cum ceea ce s-a realizat în fiecare zi nu ar fi fost posibil fără ajutorul Tatălui ceresc, Liturghia a fost cel mai potrivit moment pentru a ne arată recunoștință noastră față de marea să bunătate. La rândul sau, Dumnezeu ne-a vorbit tuturor prin lecturile sfinte, arătându-ne cum putem să facem binele: fiind generoși cu toți aceia pe care-i întâlnim!

Robert Bulimej

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 august: Ștefan cel Mare: Campus pentru copii


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat