Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Borzești: Campus metodologic Scout

În cercetășie, ca și în orice organizație care se ocupă de educație, formarea este esențială și obligatorie. Desigur nu toți vor să înțeleagă aceasta, dar sunt și tineri care sunt responsabili și se implică în favoarea ei. Între aceștia sunt și cei care aspiră să devină lideri și au participat în de curând, în perioada 2-9 august 2010, la campusul de formare metodologică ce a avut drept cadrul simbolic "Stejarul din Borzești".

Copilăria lui Ștefan cel Mare și legenda stejarului de acolo au fost ca o invitație la educația ce promovează binele, dar și "lupta cu dușmanii nevăzuți", în vederea unei formări temeinice a viitorilor lideri catolici pentru centrele de la noi.

Expedițiile ne-au condus pașii către mănăstirea "Isus Răscumpărătorul" și sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, către casa fraților capucini de la Borzești, către Parohia Ștefan cel Mare și "după temerarul hike" la Pralea, unde casa de spiritualitate ne-a fost cămin, iar comunitatea din Pralea "cartea a naturii" ce ne-a vorbit de Creator. Toate ne-au permis să ne bucurăm de un itinerar cercetășesc specific tinereții și aventurii.

Mărturiile persoanelor consacrate, jocurile și dialogurile cu cei din parohii au fost "lecții de viață concretă" ce au fost îmbinate cu teme specifice scoutului, însoțite de "antreuri cercetășești", jocuri făcute singuri și cu alții. Cercetășia catolică și-a dovedit marcat identitatea prin meditații și rugăciuni zilnice pregătite cu inventivitate, prin bucuriile variate trăite de participanți și prin Liturghiile celebrate cu diferiți credincioși cu care am intrat în dialog și fraternitate creștină.

Dar câte nu ar fi de scris!!! Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a binecuvântat cu toate binecuvântările și cu multe bucurii.

Gata oricând!

Pr. Alois Hîrja


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat