Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizantea: GREF

În Parohia Vizantea, în perioada 25 iulie - 2 august 2010, s-a desfășurat activitatea GREF la care au participat 120 de copii și 23 de animatori, activitate coordonată de surorile "Maria Bambina" și un grup de opt voluntari din Italia.

O vară caldă, dar așteptată pentru că, odată cu ea, a venit și mult dorita vacanță.

Soare, mult timp liber, prieteni, călătorii...acestea nu-s decât câteva cuvinte care ar putea sintetiza "vacanța de vară" a fiecăruia dintre noi.

Pe la mijlocul verii, parohia noastră s-a bucurat și de momente bine organizate special pentru copii și tineri. Un grup de tinere din Italia împreună cu surorile din Congregația "Maria Bambina" și-au dat disponibilitatea pentru zece zile să lucreze cu noi la Vizantea și am organizat împreună tradiționalul GREF. Bucuria nu a fost mică...

Am fost provocați și noi să fim animatori, o experiență nouă pentru unii, o tradiție pentru ceilalți, ne-am pornit la drum plini de entuziasm, știind bine că cineva era cu noi și ne susține, ne-am propus să facem din vacanța copiilor și a noastră cea mai frumoasă amintire și chiar cred că am reușit.

Am încercat să arătăm fiecărui copil că e "mai mult" și că toți suntem importanți, că avem o valoare de neegalat și că trebuie să ne dorim să fim mai mult!

Spre surprinderea noastră, de multe ori am constatat că bucuria descoperirilor și a prețuirii pe care o împărtășeam copiilor a făcut să experimentăm cât de bine ne-am oglindit în copiii pe care i-am avut în grijă, că noi înșine am descoperit că suntem o valoare, că suntem importanți, că de fapt și în inima noastră există dorința: "Vreau mai mult", pentru că suntem făcuți pentru infinit și că viața noastră trebuie să tindă spre această măsură.

Nu au lipsit năzdrăvăniile, drumețiile, jocurile, competițiile, bansurile, dansurile, cântecele, momentele educative și formative la care participam cu gura căscată, căci eram direct implicați, atelierele de lucru manual și... foarte multe distracții. Fiecare zi se încheia cu recompensa, premierea și punctajul care ridica pe podium grupa cea mai tare, apoi participarea la sfânta Liturghie.

Spectacolul final i-a adunat pe toți părinții curioși să descopere și ei care au fost motivele bucuriei atât de evidente pe chipul nostru și sperăm să nu fi rămas dezamăgiți... oricum, s-au distrat și ei.

S-au creat multe prietenii și mulți copii se țin acum de mână când merg pe drum, să nu spunem că ne aleargă în întâmpinare bucuroși să ne dea o îmbrățișare, nouă care le-am fost animatori.

Mulțumim organizatorilor care au crezut în noi și ne-au ajutat să percepem că inima noastră vrea mai mult, că viața noastră e importantă, că Dumnezeu investește fără măsură în noi numai să fim fericiți!

Dana împreună cu toți animatorii GREF din Vizantea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iulie - 2 august: Vizantea: GREF


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat