Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut cd-ul "audiobook" cu titlul "Pe aripi de înger. Povestiri din grădina sufletului"

"Pe aripi de înger. Povestiri din grădina sufletului" este titlul unui "audiobook" (carte în format audio, pe suport cd), având-o ca autoare pe Ecaterina Hanganu. A fost lansat vineri, 16 iulie 2010, la Cercul Militar Iași, în cadrul unui eveniment organizat de Cenaclul de Pictură și Literatură.

Pe afișul evenimentului puteau fi citite aceste cuvinte:

"Fiecare povestire este o bijuterie literară care promovează cu sensibilitate, iubire și credință principiile educației creștine, încrederea pură și necondiționată în Dumnezeu Tatăl.

Minunata lucrare realizată de conf. univ. dr. Ecaterina Hanganu este un dar oferit oamenilor în drumul dezvoltării personale și antrenării lor în creșterea spirituală și morală continuă, neabătută de la drumul credinței. Acest «audiobook» (carte în format audio, pe două cd-uri) este un ghid pentru părinte în educarea copiilor și o carte de învățătură pentru persoanele de orice vârstă în înțelegerea vieții".

La lansare au prezentat prof. dr. Mariana Caluschi și pr. Mihai Budău. Au recitat actorul Constantin Fârtăiș și autoarea.

Setul de două cd-uri poate fi cumpărat din Librăria "Presa Bună" din Iași și va fi disponibil și în alte librării și magazine de profil din țară. Prețul pentru un set este de 19,70 lei.

Pentru distribuire și comenzi, persoana de contact este Iuliana Matei, tel. 0758/480252.

Ovidiu Bișog

*

Despre acest "audiobook", prof. dr. Mariana Caluschi, conferențiar universitar doctor, decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității "Petre Andrei" din Iași, prezentă la lansare, a scris următoarele rânduri.

Clopoțelul ce trezește inima

"Fiecare om este un mesager al umanității și fiecare are un mesaj de transmis", afirma psihologul umanist ieșean Ion Holban.

Cum realizează el transmiterea mesajului reflectă personalitatea și originalitatea sa. Noi trebuie să-1 ascultăm și să reflectăm la informații transmisă. Unii construiesc case, biserici, universități și școli, alții pictează, scriu cărți, compun muzică sau poezii etc. Unii torc fir de înțelepciune din mintea și sufletul lor și își construiesc mesajul sub formă de povestiri pline de tâlc și valoare educativă și curativă.

Acesta este modelul prin care doamna doctor Ecaterina Hanganu își transmite mesajul. Ca profesionist, are menirea și datoria să însănătoșească trupul pacientului. Mesajul său profesional ar fi fost incomplet deoarece mintea, sufletul, spiritul și corpul fizic activează unitar, sinergetic: "Unul prin altul împreună și deodată".

Poveștile țesute cu fir de iubire, dor și credință, cu sensibilitate și multă încredere în puterea omului de creștere spirituală vindecătoare, de către doamna Ecaterina Hanganu, sunt "perle de înțelepciune" folositoare tuturor indiferent de vârstă. Ele au efecte educative, formative, de trezire în om a dragostei față de semeni, a sentimentelor de iubire și iertare, a gratitudinii față de Tatăl ceresc.

Iată câteva din valențele formativ-terapeutice ale povestirilor din audiobook-ul "Pe aripi de înger. Povestiri din grădina sufletului".

1. Se explică prin metafore și dialog cum să-și păstreze oamenii curată fereastra minții și a sufletului prin care privesc realitatea și lumea pentru a decide corect, cu înțelepciune, speranță și credință.

2. Prin exemple se conturează rolul iertării și iubirii în viața de zi cu zi în depășirea provocărilor, confruntărilor existenței.

3. Se ilustrează modalități diferite de a învăța cum să-i iubești pe ceilalți așa cum ne iubește Tatăl ceresc pe noi.

4. Povestirile au darul de a deschide perspective de a înțelege valențele multidimensionale ale conștiinței și posibilitățile de a le accesa.

Pașii oamenilor pe potecile cerului sunt călăuzite de îngeri trimiși să ne atenționeze și să ne susțină în toate împrejurările vieții. Prin vocea sa, doamna Ecaterina Hanganu transmite bunătate, liniște, speranță, iubire, încredere, curaj și credință.

Putem spune că autoarea însăși este un înger trimis să ne trezească inima și credința într-un timp plin de neliniști, schimbări, provocări.

Prof. dr. Mariana Caluschi

* * *

Acest CD, în limita stocului disponibil, poate fi procurat prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat