Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sf. Anton": Administrarea Mirului

Sâmbătă, 24 iulie 2010, a fost o zi deosebită 98 de adolescenți din Parohia "Sfântul Anton" din Huși, care au primit sacramentul Mirului prin impunerea mâinilor Preasfințitului Petru Gherghel.

La sosire, episcopul a fost întâmpinat cu pâine și sare, fiind înconjurat de întreaga comunitate, împreună cu mai mulți preoți și candidații care așteptau cu nerăbdare pentru a primi sacramentul Mirului.

A urmat procesiunea spre biserică, apoi procesiunea spre grotă, unde s-a și celebrat apoi sfânta Liturghie, în timp ce copiii, prin cântece și rugăciuni, cereau lumina Duhului Sfânt.

Pr. Andrei Ciobănică, parohul comunității, a luat cuvântul, salutându-l pe episcop cu "Bun venit în comunitatea noastră", după care și episcopul Petru a salut comunitatea și și-a exprimat bucuria a fi din nou în mijlocul acesteia, pentru a administra sacramentul sfântului Mir.

La predica, episcopul a scos în evidență prezența Duhului Sfânt în viața noastră, și în special a acelora care s-au pregătit pe a-l primi.

La ofertoriu, o surpriză plăcută au fost porumbeii care au fost prezentați episcopului și apoi lăsați să zboare spre înaltul cerului.

La sfârșitul Liturghiei, unul dintre candidați a recitat o poezie, prin care s-a transmis următorul mesaj: "Ceea ce am primit azi, adică pe Duhul Sfânt, trebuie să-l dăruim și celorlalți". S-a cântat Imnul Copiilor, pe care copiii l-au cântat și în ziua de 5 iunie la Lespezi cu ocazia Zilei Copilului, un imn care a scos în evidență ce trebuie să facem ca să moștenim împărăția lui Dumnezeu.

Cea mai mică fetiță candidată a rostit un cuvânt de mulțumire pentru toți aceia care s-au implicat în formarea și educarea lor, și într-un mod deosebit, episcopului Gherghel că a administrat acest sacrament.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea și procesiunea spre parohie, după care copii s-au întors în familie pentru a continua bucuria, în prezența Duhului Sfânt.

Parohia "Sfântul Anton" din Huși

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie: Huși "Sf. Anton": Administrarea Mirului


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat