Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: "Vara împreună 2010"

În perioada 19-24 iulie 2010, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Mărgineni a avut loc tradiționalul eveniment dedicat copiilor, "Vara împreună". De acest campus s-au ocupat 32 de tineri și adolescenți, două aspirante de la noviciatul din Barați și preoții din parohie, care au oferit o săptămână celor 120 de copii înscriși la "Vara Împreună".

Programul a fost plin de evenimente, dar, în mare, prima parte a zilei a fost dedicată scenetei "Nava bucuriei șantier", catehezei, discuțiilor în grupuri și laboratoarelor, iar a doua parte a zilei jocurilor, sfântul Rozariu și culminând cu sfânta Liturghie.

O zi specială a fost cea de miercuri când copii au petrecut mai toată ziua la pădure, locul care le-a fost și teren de joacă și bucătărie, dar și loc de rugăciune. Însă nici ziua de vineri nu poate să fie uitată când în mijlocul copiilor au venit reprezentanți ai poliției, ai dispensarului și ai pompierilor care le-au prezentat diferite informații utile pentru viață.

Ca în orice an, "Vara împreună" s-a încheiat cu o serată dedicată părinților și invitaților speciali, o serată în care copii au prezentat diferite scenete în funcție de echipa din care făceau parte, dansuri, cântece, îmbrăcăminte realizate din lucruri reciclabile și multe alte surprize.

Inovator pentru acest an a fost lansarea Cupei Verii Împreună care anul acesta a fost câștigată de echipa galbenă - șoriceii și care la anul va fi pusă iar în joc pentru a vedea la ce culoare va merge cupa. Speră la câștigarea trofeului și membrii celorlalte grupe: albastru - peștișorii; verde - vrăjitorii; roșu - veverițele.

A fost o săptămână solicitantă și pentru copii, și pentru animatori, dar în schimb bucuria și voia bună au triumfat pe fețele tuturor participanților.

Mulțumim Domnului pentru vremea prielnică, preoților din parohie, animatorilor, copiilor prezenți, binefăcătorilor și tuturor celor care s-au implicat într-o măsură mai mică sau mai mare pentru buna reușită a "Verii Împreună 2010".

Ciprian Iovu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-24 iulie: Mărgineni: "Vara împreună 2010"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat