Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Vara împreună" la Cacica

La inițiativa PS Petru Gherghel, copii și adolescenții din Dieceza de Iași sunt invitați, într-un mod special, să participe la pelerinajul anual care are loc la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica în zilele de 14 și 15 august 2010. Această inițiativă este legată și de pelerinajul internațional al ministranților care are loc la Roma în perioada 2-4 august 2010.

Care este motivația acestei inițiative?

PS Petru Gherghel explică în scrisoarea pastorală "Vara împreună" - 2010. În jurul Mamei noastre cerești la Cacica: "Cu mult entuziasm și cu mare bucurie ați avut anul acesta, în perioada vacanței, zile fericite, petrecute în grupuri mai mari sau mai mici, în diferite parohii și centre: Vara împreună, GREF, campusuri, tabere sportive, grupuri de cercetășie, întâlniri ale Acțiunii Catolice - momente ce i-au încântat pe toți: preoți, educatori, cateheți, învățători și profesori, aducându-i lui Isus, prietenul vostru, și Maicii sfinte motive de bucurie... Voi, cei care ați avut atâtea inițiative în parohiile și în comunitățile voastre, ar fi frumos să încheiați aceste momente împreună cu ceilalți colegi, într-un pelerinaj, în ziua de 14 august, ajunul marii sărbători a Maicii Domnului, la Cacica, la sanctuarul și Basilica Minor, ce îi unește pe toți la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului... Vă invit să adăugăm și noi, la marea întâlnire a ministranților de la Roma, o întâlnire a adolescenților din dieceză, ministranți și nu numai, băieți și fetițe, o întâlnire cu toți copiii Mariei, care-l caută pe Isus, lângă altar și în biserici".

Cui îi este adresată această invitație?

Sunt invitați să participe copii și adolescenții din dieceză, cei care au participat la campusurile parohiale, la campusurile vocaționale și la diferitele inițiative estivale, precum și ministranții. Tinerii, care în mod tradițional se întâlneau pentru pelerinajul tinerilor, sunt invitați să își ofere disponibilitatea ca voluntari.

Care va fi programul pelerinajului?

  • 10.00 - Plecarea în pelerinaj (punctul de pornire va fi înainte de trecerea de cale ferată de după serpentine)

  • 12.00 - Sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel și animată de copiii

  • 15.00 - Festivalul Copiilor și înmânarea însemnelor pelerinajului

  • 16.30 - Binecuvântarea euharistică și plecarea grupurilor spre casă

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi, ca de obicei, animată de tineri.

Care sunt aspectele de care trebuie să țină cont responsabilii din parohii care însoțesc grupurile de copii?

  • Grupurile de copii, care vor participa la această sărbătoare, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți; aceștia să se asigure la plecare din propriile parohii că fiecare copil are o șepcuță sau pălărioară/pelerină de ploaie sau umbrelă, sticluță cu apă și pachețel pentru prânz.

  • La plecarea din parohii se va întocmi o listă cu numele copiilor care participă la pelerinaj și cu numele și numerele de telefon ale responsabililor. Aceste liste vor fi predate organizatorilor de la Cacica. Se recomandă ca fiecare copil să aibă un ecuson cu numele propriu și cu numele și numărul de telefon al responsabilului.

  • Ministranții vor veni cu hainele specifice pe care le vor îmbrăca pe parcursul pelerinajului și în timpul sfintei Liturghii. De asemenea, grupurile care au însemne specifice (șepci, tricouri, eșarfe) folosite în timpul campusurilor parohiale sunt rugate să le poarte cu sine la Cacica.

  • Festivalul copiilor va cuprinde diferite momente cu tematică religioasă. Grupurile parohiale care de-a lungul activităților estivale au pregătit astfel de momente le pot prezenta în cadrul acestui festival. Înscrierea la festival trebuie să fie făcută până în ziua de 9 august la: Alexandra Cojan, tel. 0744/450449, email: alexandracojan@yahoo.com.

Este nevoie de voluntari?

Evenimentul se poate desfășura bine numai cu aportul voluntarilor motivați și responsabili. Ca în fiecare an voluntarii vor contribui la buna desfășurare a tuturor momentelor din cadrul pelerinajului de la Cacica. Voluntarii se pot înscrie până în ziua de 9 august la: Gabriel Măriuț, tel. 0748/619159, 0731/615559, email: gabriel.mariut@yahoo.com.

De la cine se pot obține mai multe informații?

  • Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor - Pr. Felix Roca, tel. 0741/501481, 0769/288978; email: pr.felixroca@gmail.com.

  • Oficiul pentru Vocații - Pr. Andrei Cocianga, tel. + fax 0234/584827, 0745/648751, email: andreicocianga@yahoo.com.

    Responsabilii parohiali sunt rugați ca până la 9 august să comunice numărul de copii participanți la pelerinaj. Grupurile de copii și adolescenți nu vor rămâne peste noapte la Cacica, ci se vor întoarce acasă.

    "Vă spun tuturor că Isus vă așteaptă la ziua voastră comună: «Vara împreună la Cacica». Maica Sfântă vrea să vă ia sub mantia ei ocrotitoare, iar noi, păstorii voștri, vă așteptăm să vă îmbrățișăm și, cu inimi pline de prețuire și de iubire, vă vom prezenta Maicii Domnului, împreună cu toți cei dragi ai voștri" - PS Petru Gherghel

    Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor
    Oficiul pentru Vocații

    *

    Afișul în format mai mare poate fi descărcat de aici.


     

    lecturi: 33.



  • Urmărește ercis.ro on Twitter
    Caută pe site

    Biblia on-line

    Breviarul on-line


    Liturgia Orelor
    Magisteriu.ro


    Documentele Bisericii
    ITRC "Sf. Iosif"


    Institutul Teologic Iași
    Vaticannews.va


    Știri din viața Bisericii
    Catholica.ro


    știri interne și externe
    Pastoratie.ro


    resurse pentru pastorație
    Profamilia.ro


    pastorația familiilor
    SanctuarCacica.ro


    Basilica Minor Cacica
    Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

    Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
    tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
    design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat