Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești și Gherăeștii Noi: GREF-ul - bucuria copiilor

Se spune că fiecare aleargă în felul său după ceva. Și anul acesta, copiii din Barticești și din Gherăeștii Noi au alergat, parcă mai hotărâți ca niciodată, după bucuria de a petrece împreună clipe de neuitat.

În perioada 19-25 iulie 2010, cu toții au demonstrat că se poate trăi într-o lume mai bună, atunci când tărâmul tristeții se destramă. După ce s-a făcut repartizarea pe clase a celor prezenți, fiecare grup a primit numele unei culori, formându-se astfel un "curcubeu al sufletelor".

Tema de anul acesta, "Înconjurul lumii în cinci zile", a trezit o mare curiozitate în rândul celor mici. La cateheze, pe lângă captivantele povestioare specifice fiecărui continent, ei au aflat și alte lucruri noi, precum câteva date referitoare la numărul celor care se încadrează în comunitatea creștină pe fiecare continent în parte.

Alături de momentele formative, copiii au avut parte de nenumărate jocuri și competiții, la final simțindu-se fiecare câștigător. La toate acestea s-au adăugat cântecele care au înviorat atmosfera și au definit "Universul copilăriei". Cei aproximativ 280 de copii și 40 de animatori au reușit să-și exprime bucuria și prin anumite dansuri.

Cu toate acestea, bucuria atâtor suflete nu ar fi putut fi deplină fără Dumnezeu. Tinerii și preoții din parohie au reușit să devină pentru cei mici modele de viață și mai ales să le insufle gândul că Tatăl ceresc este alături de ei când sunt puternici, dar mai ales când se simt slabi.

Pe parcursul acestei săptămâni, atât cei mici, cât și cei mai mari, au descoperit că prietenia e o comoară prețioasă și foarte rară, care se alimentează cu acele clipe petrecute împreună cu ceilalți dar și împreună cu Isus, Învățătorul nostru. De aceea, seară de seară, copiii nu au încetat să vină și în casa Domnului pentru a participa la sfânta Liturghie. Duminică dimineața s-a celebrat Liturghia de încheiere a GREF-ului, iar după-amiază, au arătat familiilor, precum și consătenilor, că aceste zile au avut cu adevărat un rol recreativ, educativ și formativ. Prin programul artistic prezentat, ei au reușit să transmită tuturor câte puțin din entuziasmul și speranța lor.

Dumnezeu îi iubește pe toți copiii din Barticești și din Gherăeștii Noi, dar și pe copiii din întreaga lume. De aceea, copiii noștri au dorit să fie alături de cei care au condiții precare de trai, atât prin rugăciune, cât și printr-un suport material, pentru a contribui astfel și ei la construirea unei biserici în Ecuador, acolo unde sunt doi preoți misionari din parohia noastră.

Mulțumim din inimă preoților din comunitate, pr. Ștefan Vacaru și pr. Mihai-Daniel Bitiușcă, pentru sprijinul oferit în aceste zile. O mulțumire deosebită tinerilor animatori, mereu joviali, care au pus inimă în tot ce au făcut, precum și binefăcătorilor care, din mult sau puțin cât aveau, au oferit și pentru copii ceva.

Cei mici ne adresează tuturor un îndemn: "Nu uitați să fiți copii!"

Andreea-Emilia Iacobuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-25 iulie: Barticești și Gherăeștii Noi: GREF-ul - bucuria copiilor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat