Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Nașterea Sfintei Fecioare Maria": Administrarea Mirului

Ziua de 25 iulie 2010 a fost de mare însemnătate spirituală pentru comunitatea noastră parohială - "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși, întrucât 117 tineri și copii au primit sacramentul sfântului Mir prin ungerea cu sfânta crismă, administrată de Preasfințitul Petru Gherghel.

Evenimentul a început cu întâmpinarea Preasfințitului la intrarea în oraș, de către un grup de credincioși care l-au însoțit până la biserică unde a fost așteptat cu entuziasm de tinerii candidați la primirea sacramentului sfântului Mir.

Liturghia solemnă a început la ora 10.00. Părintele paroh, Benone Butacu, a salutat prezența în mijlocul comunității a episcopului diecezei, a părintelui provincial, Emilian Cătălin, părintelui decan de Iași, Iosif Dorcu, a părintelui Isidor Mocanu și a celorlalți confrați întru preoție, precum și a oficialităților locale și a tuturor credincioșilor participanți la această sărbătoare. Înainte de predică, părintele provincial Emilian Cătălin a subliniat câteva aspecte privitoare la importanța acestei celebrări, urmat fiind de predica ținută de episcop, care a constat într-un dialog cu tinerii candidați care s-au dovedit a fi pregătiți. După predică, Preasfințitul a administrat sacramentul Confirmațiunii celor 117 candidați.

Spre finalul sfintei Liturghii, tinerii au adus mulțumiri lui Dumnezeu, părinților, nașilor, preoților și celor care s-au ocupat de pregătirea lor și organizarea acestui eveniment.

Drept recunoștință și apreciere față de păstorul Bisericii locale, Preasfințitului i s-a oferit o mitră, simbol al autorității episcopale. Preasfințitul s-a bucurat pentru darul oferit și a subliniat maturitatea în credință acestor tineri și copii.

Alin Toma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 iulie: Huși "Nașterea Sfintei Fecioare Maria": Administrarea Mirului


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat