Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc de Assisi": GREF "Vreau mai mult"

În perioada 21-25 iulie 2010, în Parohia "Sfântul Francisc" din Cleja, jud. Bacău, a avut loc acțiunea GREF 2010. Tema acestei activități a fost "Vreau mai mult...", iar punctele de suspensie din această expresie au fost completate de fiecare grupă de copii participantă la această acțiune.

În aceste zile frumoase de GREF, copiii din comunitatea noastră au participat la diferite activități, precum: cateheză, jocuri, pregătirea cântecelor liturgice, recitarea comunitară a sfântului Rozariu, iar punctul culminant a fost participarea la sfânta Liturghie.

Acțiunea GREF s-a încheiat duminică, 25 iulie, la sfânta Liturghie a copiilor, prezidată de părintele paroh și cu tradiționala scenetă care a avut ca temă povestea unei steluțe adevărate. Mesajul scenetei prezentate de către animatori este: a ne lăsa călăuziți de acea stea care este Cristos, deoarece el este lumina, iar acolo unde va domni eL nu va mai fi nevoie de lumina soarelui pentru că Dumnezeu ne va lumina mereu.

Mulțumim preoților parohiei noastre, părintelui paroh Iosif Demeterc și părintelui vicar Sergiu-Doru Stoica, pentru contribuția adusă succesului acestor zile de bucurie, joc și învățătură creștină, animatorilor care s-au străduit să fie de un real ajutor pentru pastorația copiilor în parohia noastră, copiilor care au participat și care își vor aminti cu siguranță cu mult drag această experiență pe care și-o doresc să se repete cât mai des, precum și tuturor persoanelor care ne-au ajutat în aceste zile.

Sr. Călugăru Veronica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-25 iulie: Cleja "Sf. Francisc de Assisi": GREF "Vreau mai mult"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat