Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvorul Muntelui: Campus pentru tinerii din AC Pildești

În perioada 20-24 iulie 2010, un grup de 19 tineri, membri ai Acțiunii Catolice din Pildești, împreună cu fratele Vicențiu Ghiurcă, coordonatorul nostru, am organizat și participat la un campus formativ-recreativ la Izvorul Muntelui. Entuziasmul, disponibilitatea, rugăciunea și voia bună ne-au fost îndrumători pe tot parcursul campusului.

Scopul campusului nostru a fost acela de a uni grupul AC, de a ne cunoaște cât mai bine între noi, de a forma legături puternice bazate pe respect și de a stimula dorința de implicare și asumare a responsabilităților din partea tuturor membrilor. Într-adevăr, după 4 zile în care am locuit toți în aceeași casă, ne-am rugat împreună, am gătit și mâncat, am râs, povestit, discutat și aprofundat câteva teme formative, scopurile propuse au fost atinse.

Încă de la sosire, aerul proaspăt și înviorător de munte ne-a "încărcat bateriile", iar peisajele de vis ce ne înconjurau ne-au vestit că ne așteaptă câteva zile de neuitat, încărcate de voie bună și emoție. De asemenea, gazda noastră, Neculai Petre, ne-a surprins prin ospitalitatea și bună-voința sa. Nu a durat mult să ne repartizăm în camere și să ne stabilim responsabilitățile, pentru ca apoi să pornim cu toții în recunoaștere minunându-ne de frumusețile naturii. Nu greșesc afirmând că a fost o zi de vis!

Treziți cu noaptea în cap, miercuri am pornit pe drumuri de munte pentru a cuceri vârful Toaca (1.904 m), mânați de entuziasm și încurajați de sfaturile gazdei noastre care ne-a propus o rută fascinantă - Jgheabul cu hotar - Cabana Dochia - "presărată" nu doar cu peisaje de neuitat, ci și cu afine și zmeură. Nu a fost deloc ușor în lupta cu muntele, majoritatea dintre noi fiind la prima lor experiență de acest gen, dar satisfacția noastră a fost pe măsura efortului. Poate doar aceia care au ajuns în vârf pot înțelege amestecul de sentimente care ne-a învăluit privind împrejur de la 1.904 metri. Cred, însă, că cel mai important aspect al acestei zile a fost modul în care au evoluat relațiile dintre noi deoarece am dat cu toți dovadă de solidaritate ajutându-ne unii pe alții, încercând să facem traseul cât mai plăcut glumind și povestind. A fost o experiență unică!

Ziua de joi a fost ziua centrală a campusului deoarece a avut cea mai mare încărcătură formativă luându-ne cu toți angajamente față de noi înșine și față de grup. Cele două cateheze: "Responsabilitate și implicare" și "ACT Pildești - trecut, prezent, viitor!" s-au desfășurat în condiții de seriozitate, sinceritate și respect, iar rezultatele au fost cele așteptate. Nici nu am simțit cum a trecut timpul, în schimb am simțit cum fiecare dintre noi este pregătit să pășească într-un nou an asociativ plin de noi hotărâri bune. Ca răsplată pentru toate acestea, seara, acompaniați de acordeonul gazdei noastre, ne-am încins cu toții la joc.

Ultima zi de campus a adus puțină nostalgie, dar nu a trecut nici ea fără voie bună și o porție generoasă de glume! Jocurile de cunoaștere ne-au făcut să înțelegem mai bine părerea celorlalți despre noi și să vedem la ce aspecte mai avem de lucrat, iar cele de voie bună ne-au animat pe toți, ca să nu mai vorbim de faptul că ne-am pus cu toții mintea la treabă pentru a compune imnul campusului. Spre seară, după bilanțul final al campusului, am desemnat împreună pe cel mai activ boboc, pe cei mai amuzanți membrii participanți și nu în ultimul rând vedeta campusului!

Rugăciunile de dimineață și de seară, lectura și meditarea Evangheliei zilnice au constituit puncte cheie ale campusului nostru. Am format o familie mare și frumoasă care și-a pus speranța și încrederea în Domnul. Lui i-am încredințat activitățile și propunerile noastre bune, mulțumirile pentru câteva zile cu adevărat speciale, pe noi înșine și viitorul Acțiunii Catolice din Pildești! Cu siguranță am luat cea mai bună decizie!

Bianca Cristina Gal


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat