Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Și tinerii au avut "vara" lor ... "împreună"

Dacă primele ediții ale "Verii împreună" pentru tineri se desfășurau doar pe parcursul unei singure săptămâni, această a cincea ediție a cunoscut o desfășurare de aproape... o lună de zile. Însă tinerii au conștientizat că este important și ajutorarea celor mai bolnavi dintre noi, zece dintre ei participând la câteva zile de voluntariat, la Școala Specială din Roman pentru copiii cu handicap fizic și mental.

Un mare număr de tineri - numai enumerând disciplinele la care au participat: 16 echipe la fotbal, 6 echipe la volei și 6 la baschet, plus un alt grup numeros la table, șah, rummy și ping-pong - au luat cu asalt terenurile de sport și sala jocuri, din cadrul Comunității Iosefine, pentru un moment de destindere și distracție, activitățile desfășurându-se seara, începând cu ora 19.30 și terminându-se la ora 22.30.

Cu toții s-au aflat într-un climat prietenesc, specific carismei iosefine, nelipsind spiritul competițional. Pe perioada desfășurării "Verii împreună", ziua de joi a fost dedicată momentelor de destindere și călătorie: s-a vizionat un film, s-a dansat pe ritmuri de muzică populară, s-a mers pe muntele Ceahlău, pe traseul Durău - cascada Duruitoarea - cabana Dochia - vârful Toaca - cabana Fântânele - Durău.

Această "Vară împreună" s-a încheiat în spiritul fair-play, în ultima zi având loc finalele la sporturile sus-menționate, totul terminându-se cu o frumoasă tombolă, marele premiu fiind o bicicletă, urmată de premierea câștigătorilor, pe ramuri sportive.

În prima parte a "Verii împreună", un grup de zece tineri, împreună cu doamna Bruna, o voluntară venită din Italia, au desfășurat un mic campus de patru zile, la Școala Specială din Roman. Aici, ei au stat între copii, i-au văzut jucându-se, desenând sau desfășurând alte activități. Câțiva dintre tineri le-au readus copiilor zâmbetul pe buze, atunci când, în ultima zi, îmbrăcați în clowni, au susținut un mic spectacol.

Pentru noi toți, aceste activități, ce țin de "Vara împreună", ne-au făcut să ne simțim foarte bine: pentru noi, organizatorii, am văzut partea bună, dar și dificultățile în activitățile cu tinerii, iar pe tineri i-am văzut plini de entuziasm și dornici de a se întrece în diferitele ramuri sportive.

A consemnat fr. Mihai Lazăr


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat