Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Benedict al XVI-lea a început al treilea volum despre Isus

Confirmă purtătorul de cuvânt, părintele Lombardi

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun a confirmat că de câteva zile Benedict al XVI-lea a început al treilea volum al marii sale opere despre Isus, dedicat "Evangheliilor copilăriei".

Părintele Federico Lombardi S.I., director al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, în editorialul din "Octava Dies", săptămânal al Centrului de Televiziune din Vatican, revelează că "după ce a predat în lunile trecute manuscrisul celui de-al doilea volum, dedicat Pătimirii și Învierii, ale cărui traduceri și editări în diferite limbi se pregătesc acum și pentru care se prevede apariția în librărie la primăvară, Benedict al XVI-lea a început acum a treia și ultima parte a operei sale despre Cristos.

Purtătorul de cuvânt explică faptul că "așa cum au putut constata ei înșiși credincioșii văzându-l pe papa cu ocazia rugăciunii Angelus de duminica trecută, Benedict al XVI-lea după puține zile la Castelgandolfo apare deja refăcut și zâmbitor, și a început imediat să se dedice activității de lectură și studiu care, chiar dacă este angajantă, nu-l obosește".

"Și acum - așa cum s-a amintit - a început să lucreze în vederea completării operei sale despre Isus. Este clar - deci - cât de mult vrea să ducă la capăt acest mare plan demarat în urmă cu mai mulți ani".

În Prefața la primul volum papa amintea că a început să lucreze "în timpul vacanței de vară din anul 2003", că a dat formă definitivă capitolelor de la 1 la 4 în august 2004, și continua: "După alegerea mea în scaunul episcopal de Roma, am folosit toate momentele libere pentru a duce înainte cartea".

Părintele Lombardi explică faptul că "în timpul Sinodului Episcopilor despre «Cuvântul lui Dumnezeu», multe intervenții au scos în evidență importanța crucială a acestei opere a papei ca model de lectură teologică și spirituală a Evangheliilor, ca ghid pentru credincioși pentru a întâlni - prin intermediul Evangheliilor - persoana lui Isus: «Isus cel real, Isus cel 'istoric' în sens adevărat și propriu», afirmă cu hotărâre Papa".

"Să ne ducă la întâlnirea cu Isus! - încheie purtătorul de cuvânt - Suntem în inima slujirii succesorului lui Petru pentru Biserică și pentru oamenii din orice timp. Pentru aceasta dedică Benedict al XVI-lea «vacanțele» sale. Mulțumim. Vacanță plăcută - așadar - Sfinte Părinte!".

(După Zenit, 23 iulie 2010)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat