Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Vara împreună

În perioada 5-11 iulie 2010 s-a desfășurat la Onești campusul parohial "Vara împreună". Tema aleasă în acest an a fost povestea lui Pinocchio. La campus au participat 120 de copii și 32 de animatori, coordonați și îndrumați de pr. Florin-Petru Sescu.

Programul campusului a fost unul încărcat, dar atmosfera generală de bucurie a făcut ca oboseala să nu fie deloc percepută. Fiecare zi începea cu rugăciunea de dimineață în biserică, după care urmau câteva bansuri "pentru dezmorțire". Acestea erau urmate de sceneta în care copiii puteau urmări aventurile lui Pinocchio puse în scenă de colegii lor. După scenetă urma cateheza în care se discuta ceea ce tocmai urmărisem în scenetă (importanța anturajului, a familiei, ce înseamnă libertatea adevărată, care sunt adevăratele valori etc.) și în același timp făceam legătura dintre mesajul scenetei și un fragment din Evanghelie. După cateheză urma prezentarea concluziilor acesteia, apoi gustarea și jocurile și întrecerile între grupele intitulate "Greierașii", "Vulpițele", "Motăneii" și "Peștișorii". Programul de dimineață se încheia în jurul orei 13, când copiii mergeau acasă pentru prânz și odihnă, urmând să revină la Casa Tineretului la ora 17 pentru bansuri, pregătirea spectacolului final, a sloganurilor, a imnurilor și pentru crearea steagului fiecărei grupe în parte. La ora 19 participam cu toții la sfânta Liturghie care de altfel și încheia fiecare zi de campus.

Ultimele două zile de campus le-am petrecut la Salină, vizitând mina de sare din Târgu Ocna și la Slănic Moldova, bucurându-ne de aerul curat și de frumusețea locurilor. Campusul s-a încheiat duminică, 11 iulie, cu sfânta Liturghie a copiilor urmată de spectacolul final desfășurat la Casa Tineretului.

A fost o experiență de neuitat pentru care îi mulțumim lui Dumnezeu. În același timp mulțumim preoților noștri și tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la reușita acestui campus. Dumnezeu să-i binecuvânteze!

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-11 iulie: Onești: Vara împreună


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat