Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sinaia: Săptămână de neuitat pentru tineri din Onești

Săptămâna 12-16 iulie 2010 a fost una deosebit de frumoasă pentru 36 de tineri oneșteni din Acțiunea Catolică, deoarece au avut parte de o ieșire de neuitat pe Valea Prahovei, la Sinaia, însoțiți fiind de părintele Florin-Petru Sescu.

Astfel, imediat după încheierea campusului parohial cu copiii, obosiți, dar nerăbdători să plecăm la drum, ne-am întâlnit cu toții luni dimineață la ora 6.45 în fața bisericii pentru a participa la sfânta Liturghie, după care ne-am străduit să înghesuim mulțimea de bagaje și alimente în microbuze și mașini și să plecăm spre Sinaia, unde speram noi să ne odihnim din plin. N-a fost chiar așa, deoarece în cele cinci zile am încercat - și am și reușit, unii dintre noi - să vizităm cât mai multe locuri minunate, astfel încât vineri, la întoarcerea la Onești, eram mult mai obosiți, dar cu inimile pline de frumusețe și de amintiri superbe.

Traseele turistice propuse de părintele Florin au fost aprobate cu bucurie de cei mai temerari dintre noi, astfel încât după 8-10 ore de mers pe zi am reușit să vedem Piatra Arsă, Vârful cu Dor, Jepii, Babele și Sfinxul, Crucea de pe Caraiman (2.338 m altitudine) și mai ales Vârful Omu (2.507 m altitudine).

Cei care nu s-au încumetat la trasee atât de lungi au avut parte de activități mai domestice: pregătirea mâncării, curățenia prin vilă, hrănitul veverițelor din zonă, vizitarea Castelului Peleș, a parcului și a stațiunii.

Dacă mai punem la socoteală și vizita la Parcul Acvatic din Brașov, alături de vizitarea Brașovului și a întregii zone, putem spune cu mâna pe inimă că a fost un sejur minunat, în care rugăciunile, recitarea sfântului Rozariu pe munte și participarea la sfânta Liturghie s-au împletit armonios cu serile târzii petrecute cu multă voie bună la foișorul din curte, cu leacurile împotriva febrei musculare, cu deșteptarea dată fără pic de milă la ora 7 în fiecare dimineață și mai ales cu bucuria sufletelor tinere de a se simți uniți în Cristos.

Mulțumim părintelui Florin pentru tot ceea ce ne-a dăruit și învățat în aceste zile și mulțumim tuturor celor care au contribuit la reușita acestei ieșiri.

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-16 iulie: Sinaia: Săptămână de neuitat pentru tineri din Onești


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat