Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O nouă carte: Provocări ale tinerilor la începutul mileniului III. Vol. I

Pr. Alois Moraru, Ovidiu Bișog, Anca Fron sunt autorii primului volum al seriei cu titlul "Provocări ale tinerilor la începutul mileniului III". Cartea a apărut la Editura "StudIS", în format A5, având 80 de pagini, și poate fi achiziționată online sau direct prin Librăria "Presa Bună" și va fi disponibilă în majoritatea librăriilor și magazinelor catolice din țară.

O nouă carte adresată tinerilor? Da, sperăm să fie; dar nu numai pentru ei, ci pentru toți cei care doresc o formare și informare cât mai complexă.

Mai au tinerii astăzi timp pentru a citi cărți? Da, mulți dintre ei își găsesc timp și pentru astfel de preocupări; dar cine dorește să crească uman și spiritual găsește timp suficient și pentru lectură.

Informațiile din această carte nu se găsesc și pe internet sau în librării? Da, nimic nu este nou sub soare; dar modul în care sunt puse problemele sperăm să fie cât mai adecvat situațiilor lor concrete de viață.

Interesează această carte doar pe tinerii de religie catolică? Nu, pentru că nu este o lucrare confesională; dar oricine dorește să afle cât mai multe detalii din istoria, credința și morala Bisericii poate găsi aici răspunsuri simple și competente.

Provocările din această carte sunt reale sau închipuite? Întrebările și răspunsurile din această carte provin din diferite cercuri unde au fost abordate: cateheze, grupuri de discuții pe internet, reviste scrise și on-line.

Cine este autorul întrebărilor? Nu este doar un singur autor, ci sunt mulți tineri care au întrebat și cineva care a răspuns: pr. Alois Moraru.

Și atunci de ce apar pe copertă, alături de pr. Alois, și numele a doi tineri? O parte din întrebări au fost puse de acești tineri, dar ei au o contribuție generoasă la acest prim volum: cele 10 grafice îi aparține tinerei Anca Fron și cele 10 poezii au fost compuse de tânărul Ovidiu Bișog.

Această carte va fi mai mare? Da, broșura pe care o țineți acum în mână este un prim volum dintr-o lucrare mai amplă care este structurată în vreo 10-12 cărți.

De ce s-a preferat acest mod de publicare? Pentru că este mai lesne de citit și procurat broșurile. O carte groasă are tendința de a speria cititorul făcându-l doar să răsfoiască subiectele propuse.

Ce tematici sunt incluse în aceste volume? Tematica este determinată de caracterul întrebărilor primite, care trebuie să fie structurate pe diverse subiecte ca să nu discutăm haotic.

Aveți un plan editorial în acest sens? Da, dar suntem condiționați de sursele de finanțare care determină ritmicitatea tipăririi volumelor.

Aveți vreun sponsor care vă susține? Deocamdată nu, dar după apariția primului volum poate va apare și cineva care să ne ajute să-l tipărim mai repede pe al doilea și așa mai departe.

Câte volume sunt pregătite acum? Pentru tipar este finalizat doar primul, adică primele trei capitole, dar altele așteaptă unda verde pentru a vedea culoare tiparului.

Ar mai fi spațiu și pentru întrebări care să ajungă după apariția primului volum? Desigur, din moment ce nu au ajuns la tipografie toate volumele orice întrebare care sosește poate găsi un răspuns în broșurile viitoare.

Unde pot fi trimise aceste provocări? Acum sunt multe modalități de a pune întrebări: prin poștă: Pr. Alois Moraru, Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia", Str. Siretului, Nr. 2, 611139 - Roman; prin e-mail: prc-roman3@ercis.ro; prin telefon sau sms: 0721.566.577.

Ce sfat ne dați la începutul acestei lecturi? Să aveți bunăvoința de a citi și nu doar de a frunzări, să aveți curajul de a critica constructiv ceea ce nu corespunde așteptărilor voastre, să aveți disponibilitatea de a transmite o impresie după lectura acestei cărți pentru a ști cum putem să îmbunătățim calitatea răspunsurilor, să aveți dorința de a pune întrebări pentru a cunoaște provocările tinerilor la acest început de mileniu.

Autorii

*

"Provocări ale tinerilor la începutul mileniului III". Vol. I
Pr. Alois Moraru, Ovidiu Bișog, Anca Fron, Ed. "StudIS", 2010, ISBN 978-606-8064-85-7, 14x20 cm, 80 p., 5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 60.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat