Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Campus "Vara împreună"

În perioada 5-10 iulie 2010, credincioșii din Săbăoani au fost în sărbătoare. Comunitatea a trăit cu o sinceră bucurie campusul anual "Vara împreună" care, pentru acest an, a avut ca temă "Adevărata bogăție se află în credință". Plini de entuziasm, aproape 450 de copii, îndrumați de aproximativ 90 de animatori, au participat la activitățile propuse de preoții din Săbăoani, în colaborare cu domnul Marius Cornenco, un vechi și fidel prieten al Săbăoani-ului.

A fost un moment așteptat de aproximativ un de zile de copiii, adolescenții și tinerii din Săbăoani, dar și de aceia veniți în vacanță din alte orașe la bunici. Au fost prezenți și mulți dintre copiii și adolescenții plecați împreună cu părinții în străinătate.

Anul acesta, campusul a fost unul special, pentru că el a dorit să arate și să manifeste comuniunea care există între copiii și tinerii din toate cele trei parohii ale comunității din Săbăoani: "Sfântul Mihail Arhanghelul", "Sfânta Cruce" și "Sfântul Iosif Muncitorul".

Copii au fost împărțiți în patru echipe, împărțite fiecare în trei subgrupe, mici, mijlocii și mari, echipe ce au purtat numele a patru animale: gazelele, zebrele, jaguarii și panterele.

Pregătirile campusului au început cu o lună în urmă, timp în care tinerii animatori, împreună cu preoții responsabili, au pregătit atât piesa de teatru, cât și catehezele, jocurile, bansurile și dansurile, cu alte cuvinte, au făcut tot posibilul ca această săptămână "să meargă ca pe roate".

Programul zilnic începea la ora 8.30, printr-o întâlnire organizatorică cu animatorii, iar la ora 9.00 toți ne adunam în capelă, unde totul începea cu o rugăciune, cu intonarea imnului campusului, iar apoi piesa de teatru. După piesa de teatru, toate cele 12 grupuri de copii, împreună cu animatorii, se răspândeau în curtea bisericii, unde, împreună cu animatorii, aprofundau tema zilei campusului. Nu au lipsit jocurile, bansurile foarte apreciate de copii și multă, foarte multă voie bună.

Cu privire la temă, fiecare zi avea o temă anume. Astfel, împreună cu protagoniștii piesei de teatru, Mircea și Traian, ne-am dat seama de următoarele realități:

1. Munca și talentul vor învinge mereu greutățile vieții;

2. Adevăr contra minciună: să iubim adevărul și să alungăm minciuna din viața noastră;

3. Viciile ne fac oameni răi și slabi. Deci, să fim buni și morali;

4. Violența distruge și ne face inumani. Blândețea și înțelegerea sunt calitățile unui bun creștin;

5. Să nu fim mândri. Umilința este bijuteria spiritului nostru;

6. Credința este lumina vieții! Ea ne face oameni bogați.

Punctul central al zilei îl constituia sfânta Liturghie de seară, animată de către copii și tineri, unde, împreună cu preotul celebrant, doreau să aprofundeze importanța credinței ca și itinerar în drumul nostru spre Dumnezeu. De asemenea, era și un moment când întreaga comunitate, adulți, bătrâni și bolnavi intrau în comuniune cu participanții la campus, mai ales prin intermediul stației de radioficare din sat, de unde aflau tema și mesajul zilei.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile preasfinte și îl rugăm și pentru anii următori să ne binecuvânteze cu astfel de momente de har.

Bianca Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-10 iulie: Săbăoani: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat