Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Campus "Vara împreună"

A sosit vacanța! După un an lung de școală cu emoțiile și problemele inerente vieții de fiecare zi am așteptat cu nerăbdare campusul "Vara împreuna - 2010". În perioada 1-5 iulie 2010, a avut loc în Parohia "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni, Bacău, un program de formare umană și creștină pentru prietenii lui Isus, copiii.

Ajutați de două surori de la mănăstirea "Sfânta Agnes" din București - sr. Brigitta Fistoș și sr. Vianneya - și un grup de animatori din Acțiunea Catolică și alți 15 tineri din comunitatea noastră, coordonați de părintele vicar Lucian Adam, sprijiniți de părintele paroh Mihai Simon, am desfășurat acest program, la care au participat aproximativ 230 de copii între clasa I și a VIII-a. Tema campusului de anul acesta a constituit-o dialogul lui Isus cu femeia samaritană. "Dacă tu ai cunoaște darul lui Dumnezeu" (In 4,1-30).

În fiecare dintre noi există o dorință arzătoare după acela care dăruiește apa vieții. Trăim ca niște ființe care caută ceva mai mult decât oamenii de rând...

Suntem mereu pe drum în căutarea unei comori care necesită timp și multă jertfă. Dorim totodată să descoperim această comoară cât mai repede posibil. Cred că acest fel de căutare l-am putea numi "setea după ceva anume". Iar în cazul nostru, așa cum ne-a ajutat tema propusă, am putea să spunem că am descoperit în aceste zile darul lui Dumnezeu, Cristos.

Am încercat să luăm textul biblic să-l analizăm, să-l medităm și să-l comparăm cu viața noastră de fiecare zi. La sfârșit am înțeles că lui Cristos îi este sete de setea noastră, de a ne întâlni cu el.

Chiar dacă vremea a fost neprietenoasă cu noi, am trăit momente deosebite, ne-am simțit minunat și acest lucru a fost dovedit de fiecare grup in parte, care la sfârșitul campusului a reușit să redea ceea ce a trăit în aceste zile, fie printr-o mica scenetă, cântec, rugăciune, desen, poezie etc.

Regretăm - au mărturisit copiii - că s-au scurs prea repede aceste zile frumoase, dar sperăm ca și anul viitor să ne simțim la fel de bine la "Vara împreună".

Sr. Brigitta Fistoș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-5 iulie: Gioseni: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat