Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Petricica și Bîrzulești: Campus "Vara împreună 2010"

În perioada 5-7 iulie 2010, în localitățile Petricica și Bîrzulești - filialele Parohiei Coman - peste 35 de copii s-au bucurat de activitățile estive din cadrul campusului "Vara împreună 2010" organizat de către Surorile "Slujitoarele Precuratei de Parma", comunitatea din Coman, împreună cu animatorii din Coman și cu o pereche de voluntari, tineri căsătoriți, de la Parma, Italia.

Campusul s-a desfășurat în incinta școlii din satul Petricica, având anul acesta tema: "Înconjurul lumii în cinci zile". Participanții la campus au fost împărțiți pe grupe de vârstă, facilitând astfel munca animatorilor, care au pregătit copiilor diferite activități și jocuri.

Obiectivele acestui campus au urmărit implicarea copiilor din clasele I-VIII în activități estive, distractive și educative precum: cateheze, muzică, piese de teatru, jocuri, lucru manual, cântece, precum și vizită la mănăstirea "Doamna" din zonă.

În prima zi a avut loc momentul de cunoaștere reciprocă prin intermediul unor activități distractive. S-a organizat patru ateliere pentru fiecare activitate a campusului, astfel încât fiecare grupă, pe rând, să se poată bucura de cântece, lucru manual, jocuri și dansuri.

În a doua zi s-au organizat toate aceste activități în aer liber, în preajma mănăstirii ortodoxe "Doamna" din împrejurimile satului Petricica. Peisajul parcă rupt din basme împreună cu bucuria copiilor ne-au încântat atât de mult, încât am reușit să trăim momente frumoase de comuniune și bucurie, în ciuda oboselii apărute pe traseu.

În a treia zi s-a adăugat și vizionarea filmului "Eu și monstrul meu" , unde copiii s-au amuzat destul de mult. După un moment de discuții în grup, s-a continuat cu activitățile obișnuite pentru a ajunge în finală. La încheiere toți au fost premiați cu câte ceva și în special cu ceea ce s-a construit în atelierul de lucru manual.

Campusul de la Petricica și Bîrzulești a însemnat o experiență frumoasă și rodnică atât pentru fiecare participant în parte, cât și pentru comunitate în sine. Atât copiii, cât și animatorii împreună cu surorile au petrecut aici trei zile deosebite cu o încărcătură sufletească puternică, cu momente de distracție, educație și învățătură creștină, care s-a resimțit în toate activitățile desfășurate. La îndemnul "Lăsați pe copii să vină la mine!", prin intermediul campusului "Vara împreună" surorile de la Coman au încercat apropierea copiilor de biserică și de învățătura sa creștină.

Copii au fost încântați de buna desfășurare a campusului, au profitat din plin de atenția acordată și au răspuns activ la orice inițiativă. Activitatea estivă a surorilor, împreună cu animatorii, va continua cu campusul de la Coman la începutul lunii august.

Surorile de la Coman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-7 iulie: Petricica și Bîrzulești: Campus "Vara împreună 2010"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat