Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: "Vara împreună"

Campusul "Vara împreună", desfășurată la sediul Salezienilor don Bosco din Bacău, str. Tazlăului, 9, a avut un impact deosebit asupra comunității băcăuane, mulțumită numărului mare de participanți, duratei desfășurării sale și calității educative care a fost propusă și primită din partea beneficiarilor. Anul acesta, 2010, a fost a X-a ediție și s-a desfășurat, ca de obicei, pe durata a patru săptămâni, 14 iunie - 9 iulie, zilnic de la 9.00 la 17.30.

Participanții - 308 copii, 70 animatori și 40 ajutori de animatori - au avut posibilitatea de a se întâlni și de a petrece timpul liber într-un cadru propice creșterii lor. Ne-am bucurat de prezența a 18 tineri veniți din Verona și a celor 20 de cursanți la Proiectul "Animatori socio-educativi" proveniți îndeosebi din Alba Iulia, Cluj-Beclean, Târgu Mureș, Târgu Lapuș și Iași.

Tema formativă a fost "Nava bucuriei - șantier", adaptată după modelul "Nava Cantiere" a Diecezei de Roma. Toma se întâlnește în vis cu părintele (căpitanul) Navei Bucuriei și reușește să ajute alți copii de pe diferite insule. Nava este imaginea Bisericii ce învinge diferitele rezistențe, atacuri, obstacole și dificultăți. Pentru formarea animatorilor s-au meditat diferite pasaje din Faptele Apostolilor și din viața sfântului Ioan Maria Vianney.

De asemenea, și-au adus aportul demonstrațiile făcute de prietenii pompieri și jandarmi, care au învățat metodele de prevenire, auto-apărare și evacuare în situații de urgență.

Jocurile au fost realizate după broșura alcătuită în colaborare cu Acțiunea Catolică a Copiilor în 2006 și reînnoită în acest an. Dansurile au fost realizate în colaborare cu salezienii din Triveneto (Italia) la cursul de animatori de la Udine, unde au luat parte nouă persoane din Oratoriul nostru. Cel mai frumos dans a fost "Waka Waka", imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal Africa de Sud 2010.

În perioada 12-30 iulie 2010, se desfășoară "Mini-Vara împreună", la sfârșitul căreia va fi o săptămână de campus cu animatorii în Munții Piatra Craiului și o săptămână cu copiii la Pralea.

Informații: www.donbosconord.blogspot.com

Foto: http://picasaweb.google.com/vara.impreuna

Scenete video: www.youtube.com/watch?v=JboyRb6x2kI

Video: www.youtube.com/watch?v=6-qvwyT3Juw

Salezienii don Bosco, Surorile Maestre Pie Venerini


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat