Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești și Chiperești: Campus "Vara împreună"

În perioada 30 iunie - 4 iulie 2010, aproximativ 50 de copii reuniți din comunele Tomești și Chiperești, însoțiți de 6 animatori și 5 seminariști de la Seminarul catolic "Don Orione" din Iași au luat parte la campusul "Vara împreună" desfășurat concomitent și la Tomești și la Chiperești Organizat prin disponibilitatea părintelui paroh Pavel Chelaru și coordonat de pr Marius de la același seminar, campusul interconfesional și interparohial a avut ca tema principală "Pe urmele sfântului Paul".

Fiecare zi a debutat cu un cântec prin care am urat tuturor "O zi frumoasă și o vară senină", după care a început programul propriu-zis cu copiii.

În prima zi, atât copiii cât și animatorii împreună cu seminariștii au făcut cunoștință între ei prin intermediul unor activități de cunoaștere, după care au fost împărțiți în patru grupe, fiecare grupă alegându-și un nume, desenând o stema reprezentativă și compunând un imn care să îi definească.

În următoarele trei zile copiii au urmărit o scenetă despre sfântul apostol Paul, interpretată de cei mai mari dintre ei. Aceștia au desenat în prima zi o pereche de ochelari, reprezentând convertirea, întoarcerea pe calea cea bună, urmând ca în a doua zi să deseneze două mâini ce țin în ele o inimă, simbolizând prietenia, iar în a treia zi copiii au desenat harta cu cele trei călătorii misionare ale sfântului Paul. Sâmbătă, toate cele patru echipe au plecat în căutarea comorii din comuna Chiperești, urmând indicațiile pr. Marius.

În ultima zi, atât copiii cât și părinții au luat parte la sfânta Liturghie animată de cei mici cu cântecele învățate pe toată perioada campusului. După Liturghie, copiii au pregătit un spectacol cuprinzând tot ceea ce au făcut ei în cele cinci zile de campus. Spectacolul a debutat cu prezentarea planșelor lucrate de ei, după care fiecare echipă și-a cântat imnul. Programul a mai cuprins cântece, bansuri și jocuri, iar la finalul acestora, premierea echipelor.

Acest campus a adăugat încă un moment de bucurie pentru copii, de împlinire în munca animatorilor și un real succes pentru preoții comunelor Tomești - pr. Pavel Chelaru - și Chiperești - pr. Teofil Leuștean.

Atât copiii cât și părinții sunt foarte mulțumiți de modul în care s-a desfășurat acest campus. Mulțumim preoților, seminariștilor și animatorilor pentru disponibilitatea și atenția acordată în vederea organizării acestui campus.

Mădălina Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iunie - 4 iulie: Tomești și Chiperești: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat