Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Bucuria marii vacanțe

În perioada 1-4 iulie 2010 s-a desfășurat campusul parohial de vară al copiilor din Parohia Sagna. Tema propusă, aleasă și desfășurată a fost "Pajiștea curcubeului", ]nțelegându-se multitudinea culorilor, variația bagajului de cunoștințe și a caracterelor celor implicați și frumusețea unității lor.

Zile binecuvântate de Domnul pline de voioșie, bună dispoziție și angajament responsabil, atât din partea animatorilor cât și din partea copiilor care au pășit pe "pajiștea curcubeului" unde s-au îndreptat spre aproapele în care l-au găsit pe Dumnezeu. Așa se poate rezuma perioada de timp 1- 4 iulie 2010 în Parohia Sagna, unde s-a desfășurat campusul pentru copii organizat de păstorii noștri și tinerii animatori de la Scout. La acest campus au participat 240 de copii cu vârste între 4 și 15 ani.

Copii din Parohia "Înălțarea Domnului" din Sagna s-au adunat împreună la umbra Bisericii, la propriu și la figurat, pentru trei zile de bucurie în care au cântat, au dansat, s-au jucat și alergat într-o bucurie generală. În această atmosferă au reușit pe "Pajiștea curcubeului" în multitudinea culorilor, a diferitelor categorii sociale, a multiplelor forme de trăire a chemării lui Dumnezeu, să descopere adevăratele valori creștine ce le dă culoare misiunii tuturor.

Cei 240 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani au fost principalii protagoniști ale acestor zile de întâlnire cu Dumnezeu în aproapele. Programul începea în biserică cu rugăciunea de dimineață și se termina cu sfânta Liturghie.

Înainte de a mulțumi tuturor organizatorilor și binefăcătorilor noștri, anunțăm alte activități care vor urma în parohia noastră: campusul Scout la Borzești (Bc), unde suntem vom însoțiți de pr. vicar Claudiu Robu; campusul pentru familii în perioada 29 iulie - 4 august și, înainte de începerea anului școlar, un nou campus pentru copii. Acum mulțumesc din inimă tuturor binefăcătorilor noștri și tuturor celor care s-au angajat în aceste zile frumoase în desfășurarea campusului parohial.

Lidia Ciocan


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat