Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Campus "Vara împreună"

În perioada 5-9 iulie 2010 a avut loc a șaptea memorabilă ediție a campusului "Vara împreună" la Iugani, cu tema "Înconjurul lumii în cinci zile". Plini de entuziasm, aproape 250 de copii, îndrumați de aprox. 50 de animatori, au participat la activitățile propuse de Iosefinii lui Murialdo, coordonați de pr. Fabio Volani. Ne-am bucurat și de prezența și ajutorul sorei Emilia, sorei Amabilis și a unui grup de tineri din Pașcani. Toate acestea însă cu acordul, prezența și sprijinul pr. Marcel Blaj, paroh de Iugani.

Copii au fost împărțiți în opt echipe, mici și mari, echipe ce au purtat numele a patru continente: Africa, Europa, Asia și America. Atât copii, cât și animatorii au putut învăța multe lucruri interesante despre aceste locuri încărcate de istorie și frumusețe, pline de iubirea lui Dumnezeu.

Fiecare zi a avut ca punct de plecare o scenetă reprezentativă fiecărui continent din care toți, mici și mari, puteam aprofunda și învăța anumite valori umane și creștine precum iubirea, credința, respectul, acceptarea sinelui și a aproapelui dar și minunatele daruri ale Duhului Sfânt.

De asemenea nelipsitele jocuri, bansuri și concursuri au încălzit și susținut atmosfera caldă a sărbătorii de a fi împreună! Era extraordinar să le vezi expresiile nevinovate pline de entuziasm și bucurie atunci când câștigau un joc... parcă ar fi câștigat lumea întreagă...!

Anul acesta am primit cu bucurie propunerea pr. Fabio de a fi și noi misionari prin renunțarea la o înghețata și donarea valorii ei în bani misionarilor noștri pentru construirea unei capele în Guayaquil, Ecuador. Astfel am putut participa și noi material la opera evanghelizării acestui popor. Știm prea bine că este nevoie de contribuția tuturor pentru o asemenea măreață lucrare, noua biserică din Iugani fiind în construcție...

Vineri, ultima zi, s-a afișat punctajul și clasamentul final, mult așteptat. Toți copii mici au primit premii, iar pentru cei mari s-a organizat o tombolă. Premiile au constat in jucării. Aceasta a fost poate cea mai frumoasa zi, dar totodată și cea mai tristă. "Gata??? Mâine nu mai venim la Biserică? S-a terminat?... Offf...ce păcat...!!!" se putea auzi vocea confuză a copiilor. Doreau ca sărbătoarea să continue...

Sâmbătă, 10 iulie, a fost însă rândul animatorilor și tinerilor de a se bucura de o epuizantă, dar minunată excursie pe Ceahlău!!! După ce am ajuns până la Cascada Duruitoarea, apoi la cabana Dochia, am urcat pe Vârful Toaca fiind pentru o clipă mai aproape de cer cu 1904 m!! Drumul a fost obositor... și ud, însă plin de veselie și cântări!!!

Mulțumim pr. Fabio, seminariștilor iosefini, pr. Marcel, Surorilor Dorotee, tinerilor din Pașcani care ne-au împărtășit și ei din experiența lor, tinerilor animatori din Iugani, copiilor și nu în ultimul rând... îți mulțumim ție, Doamne, pentru că ai oprit ploaia și ne-ai dăruit fericirea de a ne bucura de copilărie și tinerețe împreună!!!

Carina Ghercă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-9 iulie: Iugani: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat