Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Bucuria verii

Într-o perioadă marcată de grele încercări pricinuite de inundațiile care au răvășit o mare parte din regiunea Moldovei, copiii, membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice, au participat la activitatea deja devenită tradiție - ,,Bucuria verii", demonstrând astfel că în lumea minunată a copilăriei, durerea și întristarea nu trebuie să se regăsească și că pot fi și ei solidari cu cei care suferă din cauza inundațiilor. Astfel, la 3 iulie 2010, în Parohia "Ss. Petru și Paul" din Onești, a avut loc cea de-a V-a ediție a sărbătorii estivale "Bucuria verii", prilej cu care 118 copii din șapte parohii, însoțiți de 48 de animatori, de persoane consacrate și preoți, au avut ocazia de a se cunoaște și de a trăi în bucurie această zi.

Programul a debutat cu momentul de primire, urmat de animarea participanților de către tinerii parohiei gazdă. După rugăciunea de deschidere, am vizionat o scurtă prezentare retrospectivă, marcată de cele mai frumoase momente care au caracterizat sărbătoarea de anul trecut. Întâlnirea a continuat cu pregătirea pentru Sfânta Liturghie, avându-i în mijlocul nostru pe asistenții spirituali ACC: pr. Florin-Petru Sescu și pr. Cornel Gabor, pe asistentul spiritual general al Acțiunii Catolice, pr. Felix Roca, președinta diecezană AC - Adriana Ianuș și alți responsabili ai Acțiunii Catolice. În intențiile și în rugăciunile lor, sub îndrumarea păstorilor sufletești, copiii și-au îndreptat gândul spre bunul Dumnezeu, ca acesta să le dea credința, tăria și curajul de a merge mai departe și de a înfrunta valurile vieții, celor care în aceste zile au fost greu încercați de calamitățile care s-au abătut asupra lor.

Imediat după sfânta Liturghie, fiecare copil a servit prânzul, pregătindu-se astfel, cu mai multă putere, pentru toate activitățile antrenante ce aveau să urmeze. S-au format echipele de handbal, fotbal, volei, șah și tenis de masă, iar pe lângă acestea mai erau și atelierele de artă: pictura, colaj și teatru. Entuziaști și plini de bucurie, copiii au încercat să-și valorifice talentul în activitățile desfășurate, astfel încât, la încheierea programului, fiecare a putut să-și prezinte activitățile, prin interpretarea scenetei "Cenușăreasa", premierea echipelor câștigătoare la campionate și licitația obiectelor confecționate. În urma licitației, banii obținuți au fost donați la Caritas - Iași pentru a-i sprijini pe cei care au suferit în urma inundațiilor. Și pentru că această zi este dedicată, în special, activităților sportive, îi vom aminti și pe câștigătorii campionatelor:

  • Campionatul de fotbal
    Locul I: Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" Barați
    Locul II:Parohia "Sf. Fecioară Maria Regină" Mărgineni

  • Campionatul de handbal
    Locul I: Parohia "Sf. Nicolae" Bacău
    Locul II: Parohia "Sf. Fecioară Maria Regină" Mărgineni

  • Campionatul de volei
    Locul I: Parohia "Ss. Petru și Paul" Onești
    Locul II: Parohia "Sf. Nicolae" Bacău

  • Campionatul de tenis de masă
    Locul Ib: Olaru Claudiu - Parohia "Sf. Fecioară Maria Regină" Mărgineni
    Locul If: Jitaru Andreea - Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" Bogata

  • Campionatul de șah
    Locul I: Mateeș Alin-Andrei - Parohia "Ss. Petru și Paul" Onești

Parohiile participante au fost: Mărgineni, Butea, Pustiana, Bacău "Sf. Nicolae", Bogata, Onești, Barați.

Mulțumim organizatorilor, parohiei gazdă pentru disponibilitatea și implicarea în buna desfășurare a acestei sărbători, mulțumim preoților, persoanelor consacrate și animatorilor care au însoțit copiii pentru a putea participa și în acest an la Bucuria Verii. Dumnezeu să ne ajute să păstrăm întotdeauna bucuria în inimile noastre, după cum ne îndeamnă motoul acestui an asociativ: "Pentru ca bucuria noastră să fie deplină".

Ramona Laslău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 iulie: Onești: Bucuria verii


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat