Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Djébonoua: Celebrarea închiderii anului pastoral și școlar

Totul spre mai marea laudă a lui Dumnezeu! Aceasta a fost și dorința noastră, a celor din Parohia Djébonoua (Coasta de Fildeș), celebrând închiderea anului pastoral și școlar.

Astfel, marți, 22 iunie 2010, pentru prima dată reușeam să organizăm o sfântă Liturghie de mulțumire Domnului la sfârșit de an școlar. Au participat toți elevii școlii catolice din localitate, mai multe clase de elevi din alte școli locale, învățători și directori de școli.

La începutul sfintei Liturghii, fiecare clasă prezentă a depus pe altar o lumânare, simbol al unirii, al comuniunii și al sacrificiilor lor făcute de-a lungul anului, cu cel al lui Isus.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul copiilor parohiei numit "Vocea copiilor lui Dumnezeu" care a făcut ca toți elevii prezenți să participe intens la rugăciune.

La sfârșitul sfintei Liturghii, doamna primar și un inspector școlar mi-au mulțumit pentru această inițiativă și și-au exprimat dorința ca această experiență rodnică să se repete atât la sfârșit, cât și la început de an școlar.

Apoi, duminică, 4 iulie 2010, am celebrat cu mare bucurie încheierea anului pastoral parohial, prezenți fiind credincioși din toate comunitățile parohiei noastre. Corul tinerilor numit "Don Bosco" a fost la înălțime și a reușit să creeze un ambient prielnic rugăciunii.

Un moment deosebit l-a constituit promovarea unei trepte a catecumenilor din anul întâi în anul doi, și respectiv a celor din anul doi în anul trei, fiecare primind câte un rozariu pe care și l-a pus la gât în dorința de a se ruga sfintei Fecioare pentru a rămâne fideli fiului ei, Isus.

Pe tot parcursul acestui an, Dumnezeu ne-a arătat bunătatea sa, oferindu-ne multe haruri printre care: menținerea fidelității credinței noastre, pentru noi cei botezați, ce a făcut ca și numărul noilor botezați să fie considerabil, respectiv de 43 (25 la Djébonoua și 18 în sate), construindu-se astfel o relație rezistentă atât cu catecumenii, cât și cu cei nou convertiți.

Pentru a-și exprima mulțumirea CEB-urile (comunitățile ecleziale de bază), comisiile, corurile, grupurile de rugăciune și diferitele comunități au oferit micile lor oferte pentru a putea continua evanghelizarea pe teritoriul parohiei noastre.

De asemenea, pentru a-și exprima mulțumirea pentru harurile primite, toți credincioșii au cântat și dansat din toată inima la sfârșitul sfintei Liturghii.

Mulțumirea noastră se adresează de asemenea și tuturor binefăcătorilor noștri care ne susțin, ne încurajează și se roagă pentru a continua cu entuziasm nobila muncă de evanghelizare a tuturor popoarelor.

Fie ca bunul Dumnezeu să înscrie numele lor pentru totdeauna în cartea vieții veșnice!

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat