Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ACA: Pelerinaj la locuri sfinte din Europa

Sectorul adulți al Acțiunii Catolice Iași a organizat, în perioada 21 iunie - 3 iulie 2010, prin firma "Perfect Travel" din Roman, un pelerinaj la locuri sfinte din Europa. Pentru cei 43 de pelerini, acest pelerinaj nu a fost privit doar ca un mod de a-și "încărca bateriile", ci a constituit o experiență a păcii, a bucuriei, a iubirii și a speranței.

Cu multă credință în Domnul, am avut ocazia să participăm la Liturghiile oficiate de preoții ce au însoțit grupul, pr. Iosif Dămătar, pr. Dumitru Farcaș și pr. Vasile Stoica, în locuri semnificative ca: biserica "Sfânta Treime" din Dresda, bazilica din Lisieux, catedrala "Sacre Coeur" din Paris, mănăstirea din Never, sanctuarul de la Lourdes, biserica din Ars, biserica "Sfântul Carol Boromeu" din Torino și biserica "Sfânta Maria din Nazaret"din Veneția.

Dornici de a-l întâlni pe Dumnezeu Fiul, încă de la întruparea sa, l-am adorat pe Pruncul Isus de Praga, ne-am unit rugăciunea cu sfânta Tereza a Pruncului Isus, l-am venerat în brațele sfântului Anton de Padova, împreună cu Maica sa la Lourdes, în capela din Rue du Bac din Paris, în sanctuarul de La Salette.

O mare bucurie ne-a oferit-o și venerarea relicvelor unor îndrăgiți sfinți, precum: Ioan Nepomuk, Tereza de Lisieux, Ecaterina Labouré, Vicențiu de Paul, Bernadeta Soubirous, Ioan Maria Vianney, Carol Boromeu, Anton de Padova, evanghelistul Luca, precum și Sfântul Giulgiu și fragmente din crucea lui Isus.

Și pentru ca acest pelerinaj să fie rodnic și să producă bucurie, am practicat trei lucruri importante: dragostea frățească pentru aproapele, rugăciunea și smerenia.

Deplasarea noastră, mișcarea exterioară, a fost însoțită și de o mișcare interioară prin care am căutat adevărul în Dumnezeu, în noi înșine și în lumea înconjurătoare, ducând astfel la creșterea noastră în credință.

În iubirea sa imensă, Dumnezeu ne-a dat haruri pe care nu le vedem, însă le simțim în inimă și pe care le putem dărui și altora.

Viorica Spătaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie - 3 iulie: ACA: Pelerinaj la locuri sfinte din Europa


 

lecturi: 71.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat