Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pordenone: Pelerinajul comunității române la Padova și Chiampo

Un grup de 108 persoane din comunitatea română catolică din Pordenone (Italia), împreună cu pr. Ciprian Ghiurcă, responsabilul acestei comunități, au mers, duminică, 4 iulie 2010, în pelerinaj la Padova și la Chiampo (Vicenza).

La ora 8.00 dimineața am plecat spre Padova, orașul sfântului Anton. Pe parcursul drumului s-a recitat sfântul Rozariu și s-au cântat cântece în cinstea sfintei Fecioare și a sfântului Anton.

Ajunși la Padova, la ora 10.00, am celebrat sfânta Liturghie, împreună cu membrii comunității române din Padova, care ne-au primit cu mare bucurie. Pentru mai bine de o oră, biserica a răsunat de cântece în limba română, care au umplut inimile celor prezenți de o bucurie de nedescris. La sfârșitul sfintei Liturghii, după ce ne-am luat rămas bun de la românii din Padova și de la părintele Claudiu Ianuș, care a ținut predica și ne-a întărit sufletește, am plecat pe jos, în pelerinaj, spre bazilica "Sfântul Anton", unde am avut posibilitatea să ne rugăm la mormântul acestui mare sfânt, atât de iubit în toată lumea și față de care noi, românii, avem o devoțiune foarte mare.

La ora 14.00 am plecat din Padova spre Chiampo, o localitate în apropiere de Vicenza, unde, în anul 1935, un frate franciscan, fericitul Claudio Granzotto, foarte devotat Sfintei Fecioare, a construit, la cererea superiorilor săi, o grotă identică cu cea de la Lourdes. Inițial grota fusese construită pentru ca seminariștii franciscani să aibă un loc de rugăciune dedicat Sfintei Fecioare, dar în scurt timp lumea din localitate și apoi din împrejurimi a cerut să poată veni aici să se roage Maicii Domnului. Astăzi vin aici pelerini din toată Italia și chiar din alte țări ca să se roage la Grota de la Lourdes. După ce un preot de la sanctuar, ne-a prezentat pe scurt viața și opera fericitului Claudio Granzotto, ne-am rugat împreună sfântul Rozariu în limba română și apoi Calea sfintei cruci. Pe lângă grota de la Lourdes și statuile de la Calea sfintei cruci, de o frumusețe deosebită, un alt punct de atracție pentru pelerini îl reprezintă Răstignitul din apropierea sanctuarului care are o lungime de 12,66 metri și pe care artistul l-a realizat drept mulțumire pentru harurile primite de la Dumnezeu.

La ora 18.00, cu inimile pline de bucurie pentru frumoasele momente de rugăciune trăite împreună în această zi binecuvântată de Domnul, am plecat de la Chiampo spre Pordenone.

Pr. Ciprian Ghiurcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iulie: Pordenone (Italia): Pelerinajul comunității române la Padova și Chiampo


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat