Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Misiune biblică paulină

În perioada 17-25 iulie 2010, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamț, s-a desfășurat misiunea biblică paulină cu tema "Toate le fac pentru Evanghelie" (1Cor 9,23).

Aceasta a fost organizată de surorile pauline din București în colaborare cu frații paulini din Vicenza, Italia, congregații care fac parte din Familia Paulină, având ca misiune evanghelizarea cu ajutorul mijloacelor de comunicare socială.

Ideea unei astfel de misiuni s-a născut în Anul Paulin din dorința paulinilor și paulinelor de a împărtăși pasiunea sfântului Paul pentru vestirea Evangheliei cu oamenii de azi. Prima experiență de acest gen am trăit-o anul trecut în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Horgești.

Urmând exemplul sfântului apostol Paul, care a creat în jurul său numeroși colaboratori ai Evangheliei, și noi am împărtășit această experiență de trăire și vestire a Cuvântului lui Dumnezeu cu tineri italieni și români din diverse parohii, inclusiv din parohia gazdă, care au devenit animatori alături de surorile pauline și părintele paulin Domenico Soliman.

Uniți de idealul pe care ni l-a transmis fondatorul Familiei Pauline, fericitul Giacomo Alberione, de a trăi în Isus calea, adevărul și viața și de a-l vesti tuturor asemenea sfântului Paul, cu toții (adolescenți, tineri, laici, persoane consacrate) am depășit orice diferență de limbă, cultură și vârstă, punând în comun idei, creativitate, daruri personale, pentru a da voce Evangheliei.

Misiunea a început duminică, 18 iulie, cu celebrarea sfintei Liturghii de la ora 9.00, la sfârșitul căreia cei 25 de animatori au împărțit fiecărei familii Scrisorile Sfântului Paul.

Pentru a-i ajuta pe animatori să pătrundă în profunzimea misiunii la care erau chemați în această săptămână, înainte de a începe întâlnirile cu credincioșii parohiei, părintele Domenico a vorbit despre ce înseamnă a evangheliza astăzi la lumina învățăturii Bisericii și a prezentat exemplul pe care ni l-a lăsat fericitul Giacomo Alberione, un mare evanghelizator al zilelor noastre, care spunea că cea mai mare bogăție pe care o putem da acestei lumi sărace este Isus Cristos.

Deoarece Evanghelia a stat în inima misiunii biblice, am dorit ca înainte de a o comunica oamenilor, să facem în primul rând noi experiența întâlnirii cu Isus prezent în cuvântul său. De aceea, în fiecare dimineață am avut o oră de lectio divina pentru a învăța să ascultăm și să recunoaștem vocea lui Dumnezeu care s-a adresat în mod personal fiecăruia dintre noi prin evanghelia zilei.

În a doua parte a dimineții, animatorii, împărțiți în grupe, au pregătit întâlnirile care aveau loc după-amiaza cu copiii, tinerii și adulții parohiei. Combinând momentele de aprofundare a textelor biblice, de reflecție, dialog, cu cineforum, muzică, jocuri biblice, animatorii au prezentat rolul și importanța Evangheliei în viața noastră și anumite aspecte din viața sfântului Paul care, lăsându-se cucerit de iubirea lui Isus, s-a făcut totul pentru toți pentru a vesti Evanghelia.

Ora de adorație care preceda celebrarea sfintei Liturghii din fiecare zi, precum și veghea de rugăciune de joi seara, a fost pentru noi toți, animatori și credincioși, o ocazie de a ne întâlni cu Isus euharistic care ne-a indicat adevărul în care să credem, calea pe care să o urmăm și viața pe care să o trăim.

Această puternică experiență de întâlnire cu Isus Cristos prezent în sfânta Evanghelie și sfânta Euharistie a făcut ca și noi, asemenea sfântului Paul pe drumul Damascului, să ne întrebăm "Ce vrei să fac, Doamne?" pentru a trăi în Isus și a-l comunica în cadrul acestei săptămâni biblice dar, mai ales, în viața de zi cu zi, unde fiecare dintre noi este chemat să fie martor al iubirii lui Dumnezeu în lume.

Sr. Burcă Paula, FSP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-25 iulie: Piatra Neamț: Misiune biblică paulină


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat