Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Campus "Vara Împreună 2010"

În perioada 21 iunie - 3 iulie, comunitatea "Iosefinilor lui Murialdo", a organizat cea de a noua ediție a "Verii Împreună", tema din acest an fiind "Înconjurul lumii în... cinci zile". A fost structurată pe parcursul a două săptămâni: 21-26 iunie, clasele I-IV și 28 iunie - 3 iulie, clasele V-VIII, la care au participat aproximativ 220 de copii și 50 de animatori.

Chiar dacă vremea nu a fost totdeauna prielnică pentru desfășurarea acestor activități, copiii, din orașul Roman, fie catolici, sau ortodocși, s-au adunat în perimetrul Școlii Generale nr. 7 din Roman, împreună cu animatorii lor, unde s-au jucat, au cântat și au participat cu mare bucurie la cateheze.

Zilnic, le-a fost prezentat câte un continent, prin piesa de teatru specifică acestuia, iar la momentele de rugăciune, le-a fost prezentat câte un cântec în limba spaniolă.

Un grup de animatori, și un grup de tinere din Oțeleni, condus de sr. Jacinta de la Surorile Dorotee, le-a prezentat copiilor câte un dans: argentinian și respectiv, indian.

De asemenea, s-a făcut și o colectă în rândul copiilor și a animatorilor pentru a ajuta la construirea unei capele în Ecuador, în Arhidieceza de Guayaquil, unde lucrează și doi preoți din dieceza noastră.

La ambele "Veri împreună", în ultima zi, a fost organizată o tombolă, la care copiii au avut parte de numeroase surprize.

Un lucru care nu poate fi uitat, este acela că, anul viitor, "Iosefinii lui Murialdo", vor sărbători cea de a zecea ediție a "Verii Împreună", și la care va fi lansat un CD cu toate imnurile fiecărei ediții desfășurate, proiect ce va fi realizat împreună cu tinerii din oraș.

Sperăm ca toți cei care au participat să nu uite zilele "Verii Împreună", prin faptul că, au realizat o profundă unitate între toți participanții, fie copii, fie tineri.

Este frumos să încheiem cu refrenul uni cântec argentinian, care spune: "Vamos alabar al Senor con banderas y flautas".

A consemnat fr. Mihai Lazăr, CSI

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie - 3 iulie: Roman: Campus "Vara Împreună 2010"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat