Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ed. "Presa Bună": Preoții în Anul Sfintei Preoții

"Felicitând inițiativa centrului nostru de presă și a Editurii «Presa Bună» de a prezenta, acum la sfârșitul Anului Sfintei Preoții, o broșură cu datele biografice și imaginile tuturor celor aleși și trimiși pe parcursul atâtor ani să meargă din comunitate în comunitate, pentru a-i pregăti drum lui Cristos, marele preot" - sunt câteva dintre cuvintele cu care PS Petru Gherghel introduce cititorilor cartea "Preoții în Anul Sfintei Preoții", care prezintă, în cele 188 de pagini, lista cu fotografiile și biografiile preoților Diecezei de Iași, ale preoților care lucrează aici veniți din alte dieceze, ale preoților franciscani, ale celor capucini, precum și altor preoți călugări care activează pe teritoriul diecezei.

"La încheierea Anului Sfintei Preoții - scrie și pr. Cornel Cadar, coordonatorul editurii, în prezentarea cărții - , de Dieceza de Iași țineau doi episcopi, 332 de preoți diecezani (249 lucrează în dieceză, doi în Arhidieceza de București, 81 sunt la studii sau lucrează în străinătate), trei preoți diecezani din alte dieceze, 77 de preoți franciscani, 11 preoți capucini și 24 de preoți din alte congregații. În total, în afara datelor Sfântului Părinte și a celor doi episcopi, această publicație conține datele a 447 de preoți.

Preoții au fost așezați în ordine alfabetică. Mai întâi cei diecezani și apoi preoții din diferite congregații.

Adunarea datelor pentru această broșură a început cu multă vreme în urmă. Preoții au primit prin poștă sau prin e-mail o fișă pe care au fost rugați s-o completeze și s-o trimită însoțită de o fotografie pe adresa editurii. După culegerea datelor au fost trimise mai multe mesaje prin e-mail la toți preoții care au e-mail. De la mulți a venit răspunsul cu corecturi. Unele date au fost completate cu cele găsite în arhivă. La fel și pentru fotografii: unele au fost preluate din arhiva editurii, ca atare îi reprezintă pe cei în cauză când erau mai tineri.

În urma demersurilor făcute, a rezultat broșura pe care o aveți în față. Publicația are lipsuri de care editorii sunt conștienți: nu toți preoții au fotografii și nu toate datele sunt complete. Fiind prima de acest fel în Dieceza de Iași, contăm pe înțelegerea celor care o vor utiliza. Între timp, sperăm ca preoții în cauză să-și completeze datele și să trimită fotografii.

Responsabilitatea datelor o poartă fiecare preot în parte. Este posibil ca unele dintre acestea să nu corespundă cu realitatea sau să fi fost copiate greșit. Prin colaborarea celor interesați, următoarea ediție va ieși mai bine. Până atunci rămâne valabil apelul: Ați descoperit greșeli cu privire la data și locul nașterii, data și locul hirotonirii, datele și locurile în care ați lucrat? Datele nu sunt complete? Scrieți pe adresa de e-mail editor@ercis.ro. Toate cele sesizate de dv. vor fi corectate. Următoarea broșură va apărea cu mai puține erori.

Rugăciunea celor care au lucrat la această broșură este ca Dumnezeu să dea haruri și binecuvântare tuturor celor care o folosesc".

*

Preoții în Anul Sfintei Preoții
Dieceza Romano-Catolică de Iași, Ed. "Presa Bună", 2010, 14x20 cm, 188 p., 13 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 42.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat