Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iulie

Un instantaneu fotografic de la hirotonirea de preoți din 11 iunie 2010, surprins în catedrala veche din Iași este imaginea de pe coperta numărului 7 (247) dedicat lunii iulie 2010, al revistei "Lumina creștinului", din seria nouă, anul XXI.

Continuă la pagina 2 seria "Apostolul neamurilor", ajunsă la episodul XXXV, precum și mesajul terezian, intitulat "Iubire nelimitată".

"Zi de mulțumire" a fost la 29 iunie în Biserica locală de Iași care și-a sărbătorit păstorul, pe ep. Petru Gherghel: 70 de ani de viață, dintre care 45 de ani în slujirea Bisericii lui Cristos în trepte diferite de exercitare a preoției: preot, profesor și formator al viitorilor preoți, administrator apostolic al diecezei și apoi păstor al diecezei, cu puterea deplină a episcopatului. Textul semnat de PS Aurel Percă, episcopul auxiliar, poate fi citit la pagina 2.

"Au fost sfințiți 24 de preoți" la încheierea Anului Sfintei Preoții, în catedrala din Iași, în ziua de 11 iunie, solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus, prin impunerea mâinilor PS Petru Gherghel. Evenimentul a fost prezentat amplu în paginile 4-5, prin care debutează și secțiunea "Actualitate".

Un interviu cu Preafericirea sa Michel Sabbah, patriarh emerit al Ierusalimului, s-a aflat, în perioada 9-16 iunie, în vizită în România și a acordat un interviu reprodus în paginile 6-7.

Vizita în Grecia efectuată de PS Aurel Percă în perioada 12-18 iunie este prezentată la pagina 8.

La pagina 9 pot fi citite detalii despre vizita papei Benedict al XVI-lea în Cipru, între 4 și 6 iunie.

În ziua de 24 iunie, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", din Iași, au fost în sărbătoare nouă persoane care au făcut profesiunea de credință în fața episcopului în cadrul Ordinului Fecioarelor Consacrate. Evenimentul este relatat la pagina 10, unde, pe coloana a treia, la rubrica "E bine de știut", este prezentată Baza de Spiritualitate și Tratament "Fericitul Ieremia" Sarata-Băi, jud. Bacău, aparținând Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Episcopului Mihai Robu, primul episcop indigen al Diecezei de Iași, îi este dedicată pagina 11, la secțiunea Istorie" - "Figuri ilustre".

"O lumină ce răsare din întunericul închisorii" este titlul articolului din pagina 12, la secțiunea "Mesajul sfinților", dedicată figurii episcopului Anton Durcovici.

Prezent la Roma la manifestările prilejuite de încheierea Anului Sfintei Preoții, pr. Alois Fechet semnează la pagina 13 un articol intitulat "Preotul - mereu în curs de reînnoire și reformare".

Secțiunea "Pentru familii" propune la pagina 14 articolul "Deja a trecut un an".

Continuă povestea "Prizonierul corsarului" la pagina 15, dedicată copiilor, iar la pagina 16, este ilustrată Sărbătoarea Copiilor de la Lespezi, din 5 mai.

"Pentru tineri" este la pagina 17 reflecția "Vacanța: timp liber pentru slujire!", la pagina 18 este o scrisoare adresată preoților de către Acțiunea Catolică.

Câteva impresii ale preoților hirotoniți în luna iunie sunt reproduse la pagina 19, care se încheie cu "Tablete spirituale", cu titlul "Conexiuni".

A doua parte, ultima, a articolului "Călătorie misionară" despre vizita făcută de PS Aurel Percă, în perioada 9-22 aprilie, la preoții "fidei donum" ai Diecezei de Iași care își oferă slujirea pastorală în Coasta de Fildeș, ocupă pagina 20.

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimente petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

Ce este ecografia puteți afla în pagina 24, la secțiunea "În apărarea sănătății".

Urmează "Poșta redacției" la pagina 25, iar la pagina 26, "Noutăți editoriale" și concursul "Citești și câștigi".

Rebusul "Sângele răscumpărării" poate fi dezlegat la pagina 27, unde este prezentată și o listă cu parohiile și instituțiile care au mai sprijinit financiar Editura "Presa Bună" în ultima perioadă.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimente mai importante din lunile mai și iunie.

Vă dorim lectură plăcută!

Ovidiu Bișog

 


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat