Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: GREF "Vreau mai mult"

În Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău s-a desfășurat GREF-ul pentru copii, adolescenți și tineri, în perioada 14-25 iunie 2010, o activitate care a devenit tradițională pentru vacanță, fie pentru că ocupă o frumoasă parte din ea, dar și pentru că e perioada cea mai vie în care curtea bisericii, a oratoriului, se umple de copii și de tineri, care se lasă conduși de un program special pregătit pentru ei și în care devin protagoniști.

Să vorbești copiilor despre Dumnezeu? Să povestești ceva care să îi facă să înțeleagă legătura strânsă care este între cer și pământ? Și toate acesta la un GREF când vocea, bucuria, joaca, țipetele sunt la ele acasă, cum să inviți la tăcere și reflecție? Dar nu există GREF dacă nu are o poveste de povestit! O poveste unică, care a avut ca protagoniști sute de copii ce au umplu curtea oratoriului în fiecare zi, pe animatorii lor transpirați, bucuroși, obosiți și uneori supărați. Aceasta este povestea cea mai frumoasă care se scrie în fiecare an în oratoriul nostru.

Norocul nostru e că știm că nimeni, așa precum copiii, nu e mai însetat de adevăr, de cunoaștere... vocea inimii lor șoptește: Vreau mai mult!

O să vă întrebați ce legătură au toate acestea cu povestea noastră, cu copiii și cu GREF-ul din anul acesta și cu GREF-ul dintotdeauna!

Răspunsul e forte simplu.

Copiilor le place foarte mult să asculte povești, sau și mai mult, ei sunt nemaipomenit de fericiți atunci când cineva le dă timp, stă cu ei, chiar și numai povestind ceva...

Și cum orice poveste aduce cu sine o mare învățătură, ne-am hotărât să trecem la treabă! Bogăția poveștilor e și mai valoroasă datorită semnificațiilor ascunse pe care doar cu inima reușești să le descoperi.

Povestea noastră din anul acesta a vorbit despre stele, despre copii, despre visuri și dorințe, despre călătorii și aventuri... dar mai ales a vorbit la inimă. Inima e cea care trebuie să asculte, să descopere prezența lui Dumnezeu care e pretutindeni cu noi.

Întâlnirea noastră cotidiană cu Isus, cu Cuvântul lui Dumnezeu explicat și actualizat a fost momentul cel mai important al zilei pentru că a însemnat întâlnirea cu Dumnezeu, singurul care cunoaște dorul și strigătul inimii noastre: Vreau mai mult! Așa am coborât de la visuri în realitate.

În povestea-ghid propusă pentru GREF, numele lui Dumnezeu nu apare niciodată, însă învățăturile ei, valorile creștine pe care le sugerează, a stimulat acțiunea noastră educativă. Protagoniștii ei: Sofia, Marian și Desideria s-au întâlnit cu dificultățile care i-a obligă să crească și să se maturizeze; prezența unor personaje înțelepte care i-a ajutat să ia decizii și să se orienteze în viață, i-a determinat să meargă pe o cale potrivită și să ajungă la fericire, să conștientizeze că viața nu e monotonie și că inima lor vrea mai mult.

Jocul a fost un instrument educativ indispensabil care i-a însoțit pe copii pe drumul lor de creștere. A ajutat să fie descoperită abilitatea și potențialul personal, punându-le în evidență, ba chiar i-a ajutat să ajungă în contact direct cu propriile limite pe care au avut ocazia să le cunoască din experiență. În același timp, când jocul a devenit de echipă, fiind bine condus, i-a condus pe copii la cunoașterea și respectarea regulilor, dar mai ales la respectul "celuilalt", tovarăș de echipă sau adversar.

Cu toții ne-am dat seama că timpul pentru GREF e foarte scurt, de aceea ne-am străduit să oferim totul la standarde optime. Mulțumim Domnului, multe din cele învățate nu vor fi uitate curând!!!

Sr. Silvia Brandiu, SMB

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-25 iunie: Bacău "Sfânta Cruce": GREF "Vreau mai mult"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat