Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sinaia: Campus în natură

"Descoperă frumusețea naturii și îl vei descoperi pe Dumnezeu!" Aceasta a fost tema campusului propusă copiilor din cadrul Centrului de zi "Sfântul Leonard Murialdo", de către pr. Maximilian și echipa educativ-formativă a centrului de zi. Campusul s-a desfășurat în perioada 21-26 iunie 2010 și s-a dovedit a fi un timp binecuvântat de Dumnezeu plin de activități, de jocuri, de cântece, de momente de rugăciune, de bucurie și adevărată comuniune între copii de confesiune catolică, ortodoxă și penticostală.

Oaspeți în Casa Clerului Romano-Catolic din Sinaia, copiii împreună cu educatorii lor au avut posibilitatea să cunoască nu numai frumusețea naturii înconjurătoare (Cascada Urlătoarea, Canionul 7 scări), să viziteze diferite obiective de interes turistic și religios (Mănăstirea Sinaia, Casa memorială George Enescu, Castelul Peleș, Castelul Dracula de la Bran, Muzeul satului de la Bran, Mănăstirea și Peșterea Ialomiței), ba mai mult decât atât, copiii au descoperit bucuria de a fi împreună, de a trăi momente de prietenie și comuniune frățească bucurându-se și admirând creația lui Dumnezeu.

Momentul culminant a fost în ziua în care tot grupul de 41 de copii și șase responsabili au ajuns pe platoul Munților Bucegi vizitând Babele, Sfinxul și Crucea de pe Caraiman. Aici, la picioarele crucii și voind parcă să o îmbrățișeze, cu toții s-au prins de mână și mai aproape cu 2291 m de Dumnezeu au înălțat către cer rugăciunea pe care însuși Cristos ne-a învățat-o... Tatăl nostru... același Tată care a creat toate pentru fiii săi, pentru copiii săi, pentru ca să se bucure, să crească și să trăiască în pace și bucurie.

Îți mulțumim, Doamne, pentru această experiență frumoasă, tu care ai creat cerul și pământul, păstrează creația ta și ocrotește umanitatea noastră!

Pr. Fabio Volani

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-26 iunie: Sinaia: Campus în natură


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat