Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campusul "Vara împreună" 2010

Tinerii Acțiunii Catolice Târgu Ocna au organizat în perioada 17-19 iunie 2010, în curtea mănăstirii surorilor "Slujitoarele Preacuratei" de Parma campusul "Vara Împreună 2010", pentru copiii parohiei romano-catolice din localitate.

Tema campusului din acest an s-a numit "Înconjurul lumii în trei zile". Astfel, timp de trei zile, copiii participanți, pe lângă cateheze, muzică, jocuri și dansuri, au ascultat și vizionat povestioare, care datorită mesajului lor plin de înțelepciune, au făcut înconjurul lumii.

Pentru a pregăti acest campus, membrii și simpatizanții Acțiunii Catolice Târgu Ocna, pe tot parcursul anului, au participat la diferite cursuri de formare unde au avut parte și de o îmbogățire spirituală.

Noi, animatorii, împreună cu cei 70 copii participanți, am simțit din plin bucuria vacanței.

Ca și program, zilnic campusul a început cu "Rugăciunea", urmată de citirea pe roluri a unor scurte povestioare specifice diferitor țări de pe cele cinci continente ale lumii, scurt fragment din Sfânta Scriptură și aprofundarea acestuia, concluzionându-se cu cateheza.

Copiii au fost apoi împărțiți în trei grupe pe categorii de vârstă și repartizați prin rotație la atelierele: muzică-dans, lucru manual, jocuri. Între orele 12.00 și 14.00 urma o pauză de prânz după care campusul continua până seara, ziua încheindu-se cu participarea la rugăciunea rozariului și sfânta Liturghie în biserică.

Dorința copiilor de a povesti despre trăirile lor, lipsa de atenție și de timp din partea adulților în fața nevoilor copiilor, ne-a determinat să introducem din nou în cadrul campusului un atelier: "Te ascult" care a avut ca activitate să realizeze "Cea mai frumoasă scrisoare din viața mea". Animatorii care dețin cunoștințe minime de psihologie și capacitate de prudență și confidențialitate, rând pe rând, au ascultat și notat povestirile personale ale copiilor, contribuind cu un moment de atenție la fericirea lor...

Mulți dintre copii nu vor uita spectacolul din ultima zi de campus, dansurile, aplauzele și scenetele animatorilor inspirate din viața reală.

Tinerii Acțiunii Catolice Târgu Ocna

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-19 iunie: Târgu Ocna: Campusul "Vara împreună" 2010


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat