Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton": Hramul și sfințirea casei tineretului

În Parohia Huși "Sfântul Anton de Padova" au avut loc, duminică, 13 iunie 2010, câteva momente deosebite: sărbătoarea hramului, vizita PF Michel Sabbah, patriarh emerit de Ierusalim, sfințirea grotei dedicate Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes și sfințirea casei tineretului.

Sărbătoarea a început cu sfânta Liturghie celebrată de PF Michel Sabbah, PS Petru Gherghel, mai mulți preoți și o delegație din Parohia "Santisimo Cristo" din Santander (provincial Cantabria), Spania condusă de pr. Francisco Sanchez Gutierez, parohie înfrățită cu Parohia Huși "Sfântul Anton de Padova". Din partea Bisericii Ortodoxe a fost prezent ep. Corneliu Bârlădeanu.

PS Petru Gherghel în cuvântul de început a salutat pe cei prezenți și a mulțumit PF Michel Sabbah pentru vizita pe care o face în Dieceza de Iași și pentru ajutorul dat preoților români care au vizitat Țara Sfântă în timpul perioadei comuniste.

La sfârșitul sfintei Liturghii au fost binecuvântați copii și crinii, iar apoi cei prezenți s-au îndreptat spre cala tineretului unde a urmat sfințirea acesteia. Construcția acesteia s-a făcut în perioada 1 mai 2009 - 30 mai 2010 cu sprijinul Fundației "Help Us Dry the Tears" din Irlanda (prin Conlon Valentin, Eusebiu Catană și Alin Gavril), a Diecezei de Koln (cu ajutorul pr. Vladimir Petercă) și mai multor credinioși.

Ca pregătire pentru aceste momente deosebite, credincioșii au participat timp de trei zile la Liturghii speciale în care pr. predicator Cristinel Fodor a abordat ca teme principale: dragostea inimii lui Isus, inima de mamă a Preasfintei Fecioare Maria și dragostea sfântului Anton față de Sfânta Scriptură.

Pr. Andrei Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Huși "Sfântul Anton": Hramul și sfințire casei tineretului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat