Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Caritas: Lansarea raportului "Românii din Italia între respingere și acceptare"

Confederația Caritas România - Caritas Iași și Caritas Italiana anunță lansarea raportului de cercetare "Românii din Italia între respingere și acceptare". Evenimentul va avea loc vineri, 25 iunie 2010, între orele 10.30-12.30, în Sala Albastră a Centrului de Plasament "Sf. Iosif" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, str. Sărărie 134.

Lansarea raportului își propune să aducă în atenția autorităților din România, a organizațiilor societății civile și a jurnaliștilor, problematica emigranților români stabiliți în Italia. Raportul oferă o imagine statitistică asupra migrației românești în Italia în contextul unei Europe extinse, situația integrării profesionale și sociale a românilor în Italia. Raportul abordează, de asemenea, un subiect dezbătut cu predilecție de presă: "Românii în Italia și criminalitatea". Sperăm ca lucrarea să prezinte interes și din perspectiva efectelor migrației asupra membrilor familiilor rămași în țară și în special asupra copiilor.

La eveniment sunt așteptați ca invitați speciali PS Petru Gherghel, episcop romano-catolic al Diecezei de Iași, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai autorităților locale din Iași, ai ONG-urilor, precum și reprezentanți din cadrul Universității "Al. Ioan Cuza" din Iași.

Vor fi prezenți Antonio Ricci, redactor Dossier Statistico Immigrazione Caritas/Migrantes - Italia, care va introduce și prezenta raportul, precum și Miruna Căjvăneanu, jurnalist la "Gazeta Românească" din Italia, care va împărtăși din experiența sa personală.

Confederația Caritas România este o organizație nonguvernamentală care reunește cele 10 organizații Caritas active în România. Misiunea Confederației Caritas România este aceea de a transpune în practică doctrina socială a Bisericii Catolice, fiind activă în acțiuni de justiție socială complexă, programe socio-medicale, programe în sprijinul persoanelor defavorizate, sprijin în cazul dezastrelor naturale, cooperare internațională, fără a face discriminări de orice tip (www.caritas.org.ro).

Centrul Diecezan Caritas Iași - este o organizație non guvernamentală cu statut de asociație de utilitate publică, care activează în domeniul socio-caritativ, prin cele opt programe oferind servicii sociale și medicale în zona Moldovei (www.caritas-iasi.ro).

Caritas Italiana a înființat în 1995 un birou de imigrare al cărui scop a fost să promoveze și să sprijine eforturile organizațiilor Caritas cu privire la problemele de mobilitate umană, cu o abordare complexă destinată să depășească simpla intervenție de urgență, și care vizează încurajarea inițiativelor de integrare și acceptare în teritorii. Studierea, înțelegerea și cunoașterea fenomenului migrației este o prioritate pentru Caritas Italiana care dezvoltă de mulți ani cercetări, studii și publicații pe această temă (www.caritasitaliana.it).

Cei interesați sunt rugați să confirme participarea la eveniment la adresa de e-mail: contact@caritas-iasi.ro sau la telefoanele 0748/322270, 0743/411776, fax 0232/217998, până la 22 iunie 2010.

Pr. Egidiu Condac,
președinte Confederația Caritas România,
director Centrul Diecezan Caritas Iași,

Pr. Marius Adam,
Director Executiv Centrul Diecezan Caritas Iași
 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat