Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Viena: Copiii și Inima Preasfântă a lui Isus

Sărbătoarea Inimii lui Isus a fost trăită anul acesta într-un mod cu totul special de aproximativ 450 de copii catolici din sectorul al treilea din Viena (Austria). Clasele a III-a și a IV-a din zece școli elementare au participat împreună cu profesorii lor de Religie și directorii instituțiilor de învățământ, în prezenta reprezentanților Inspectoratului școlar, dar și a bisericilor, s-au întrunit în biserica neogotică "Sf. Othmar" din Viena și au luat parte, în premieră, la o celebrare în cinstea Inimii Preasfinte a lui Isus.

Începând cu ora 9.00, biserica "Sf. Othman" s-a umplut până la refuz de cei care au luat parte la această celebrare. În cuvântul de deschidere, preotul decan al sectorului al treilea din Viena, i-a salutat pe cei prezenți și a motivat această întâlnire, fiind un moment înălțător pentru copii, profesori și preoți, care va rămâne pentru mult timp în memoria tuturor. A fost pentru prima dată când așa de mulți copii erau prezenți în aceași biserică.

După predică a urmat o cateheză specială pentru copii, în care ei au răspuns provocărilor și întrebărilor puse cu mare delicatețe. Câțiva reprezentanți de la cele zece școli s-au prezentat în fața altarului, împreună cu păstorii lor din parohie, și au făcut ca inima imensă care era desenată "goală și fără sens" să devină adevărată, adică o inimă plină de iubire, bucurie și viață.

Prin intermediul vicarului episcopal Karl Rühring, cardinalul Christoph Schönborn a transmis un mesaj și un salut de încurajare pentru copii: "Cardinalul este încântat de faptul că atât de mulți dintre voi se adună aici, astăzi, în sărbătoarea Inimii Preasfinte a lui Isus...".

Apoi un grup de copii de la Școala elementară "Sf. Petru Street" din Viena a prezentat un spectacol. Ei au jucat la o scenetă inspirată din Sfânta Scriptură. Plecând de la fragmentul evanghelic cu cele cinci pâini și doi pești, pe care apostolii le-au găsit la copiii aflați alături de Isus și care au fost aduse pentru a fi binecuvântate și împărțite poporului, copiii au arătat că proviziile trebuie împărțite cu alții.

Sărbătoarea copiilor s-a încheiat cu o agapă unde toți copiii și cei prezenți au fost invitați să ia parte și să simtă din plin bucuria prezenței Inimii lui Isus în mijlocul lor.

Pr. dr. Iosif Antoci (Viena)
 


lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat