Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cesano: Hramul comunității catolice românești
în cinstea Sfântului Anton de Padova

Pentru a doua oară, credincioșii catolici români din Cesano și împrejurimi, împreună cu păstorul lor, pr. Adrian Chili, s-au adunat, duminică 13 iunie 2010, în jurul altarului pentru a-l cinsti pe patronul acestei comunități, Sfântul Anton de Padova.

Sfânta Liturghie solemnă a hramului a început la ora 16.00 cu frumosul cântec în cinstea sfântului Anton "Din nou mă-ndrept spre tine, patronul meu ceresc", cântec prin care am dorit să ne încredințăm din nou rugăciunile în cinstea marelui făcător de minuni, ferm convinși că acest mare sfânt va prezenta Bunului Dumnezeu cererile noastre bune.

Din dorința de a retrăi sărbătorile frumoase de acasă, mai ales acelea în care întreaga familie, împreună cu rudele ne adunam împreună la biserică și apoi continuăm sărbătoarea acasă, am ținut să facem sărbătoare și în cinstea sfântului nostru patron. Nu e simplu să fii departe de casă și să te simți o familie alături de ceilalți români pe care-i întâlnești poate în autobuz, dar iată că și datorită Sfântului Anton am reușit să formăm o comunitate vie, care prezintă împreună cererile lor la altarul Domnului.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Anton Damian, la care au concelebrat pr. Antili Iosif și pr. Adrian Chili, parohul acestei comunități. În cuvântul introductiv pr. Damian evocând figura sfântului Anton ne-a încredințat pe toți îndurării și milostivirii lui Dumnezeu.

Lecturile sfinte, rugăciunea credincioșilor, ofertoriul și deosebitele cântece intonate în cadrul sfintei Liturghii de către credincioși au arătat devoțiunea și cultul special pe care aceștia îl au față de patronul lor ceresc.

Pr. Iosif, în predica sa, a dorit să sublinieze trei aspecte legate de viața sfântului Anton de Padova și anume: crinii, cartea și copilul ținut în brațe, imagini cu care sfântul este reprezentat de cele mai multe ori în icoane sau în statui. Pornind de aceste trei caracteristici părintele a scos o învățătură deosebită care o legătură specială cu viața noastră.

După rugăciunea de la împărtășanie, fiind o zi mai specială, prin mijlocirea sfântului Anton au fost sfințiți crinii și binecuvântați copii prezenți la sfânta Liturghie.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Adrian a dorit să mulțumească preoților prezenți dar și credincioșilor prezenți la celebrare că și de data aceasta au dat dovadă că pot forma o adevărată comunitate creștină, o familie, chiar și departe de casă.

Mulțumim sfântului Anton de Padova pentru toate harurile pe care le-a mijlocit de la Dumnezeu pentru noi și-l rugăm să intervină mereu la Dumnezeu pentru întreaga comunitate.

Lidia Susanu
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat