Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Era mason, acum este catolic

Istoria convertirii unui Venerabil Maestru din Marele Orient
de Antonio Gaspari

Tocmai a sosit în librăriile italiene o carte mai fascinantă decât un roman cu titlul "Eram Mason. Convertirea mea de la masonerie la credință" (Piemme). Este istoria adevărată a lui Maurice Caillet, un medic ginecolog, nebotezat, materialist, avortist și anticatolic.

Coerent cu formarea sa iluministă, dr. Caillet intră în Masonerie. Timp de 15 ani este inițiat la cunoașterea tuturor secretelor Lojelor: inițieri, rituri, jurăminte, tratamente de favoare, facilitări în adunarea banilor, funcții de putere și funcții politice.

Devine Maestru Venerabil al Lojei din Rennes și face carieră în profesie și în politică, ajungând să devină un personaj important din Partidul Socialist Francez și conducător al Centrului de Examinări ale Sănătății din Rennes.

Dar tocmai când a ajuns la apogeul carierei sale politice și profesionale se întâmplă neprevăzutul. Soția Claude se îmbolnăvește grav și-l ia cu ea într-un pelerinaj la Lourdes.

În timp ce ea este în piscine, Maurice este înghețat și se adăpostește în cripta situată sub grota aparițiilor.

Acolo se celebra o Liturghie. Maurice nu acordase niciodată atenție celebrării unei Liturghii catolice. O considera un rit depășit, un fel de superstiție primitivă, însă atunci când preotul rostește cuvintele lui Isus "Cereți și vi se va da, căutați și veți afla, bateți și vi se va deschide...", inima lui este atinsă.

"Eram raționalist, mason și ateu - scrie el în carte -. Nu eram nici botezat, dar soția mea Claude era bolnavă și am hotărât să mergem la Lourdes. În timp ce ea era în piscine, frigul m-a constrâns să mă refugiez în Criptă, unde am asistat cu interes la prima Liturghie din viața mea. Atunci când preotul, citind Evanghelia, a spus: "Cereți și vi se va da, căutați și veți afla, bateți și vi se va deschide", am avut un șoc teribil pentru că auzisem această frază în ziua inițierii mele la gradul de Ucenic și eram obișnuit s-o repet atunci când, fiind deja Venerabil, îi inițiam pe profani".

"În tăcerea care a urmat am auzit clar un glas care-mi spunea: "Bine, ceri vindecarea lui Claude, dar tu ce oferi?". În mod instantaneu și sigur că am fost interpelat de Dumnezeu însuși, m-am gândit că numai pe mine însumi aveam să ofer. La sfârșitul Liturghiei, am mers în sacristie și am cerut imediat Botezul de la preot. Acesta, uluit când i-am mărturisit apartenența mea masonică și practicile mele ocultiste, mi-a spus să merg la Arhiepiscopul de Rennes. Acela a fost începutul itinerarului meu spiritual".

De atunci Maurice Caillet a părăsit Masoneria și a făcut un itinerar de convertire și purificare. Entuziasmul față de crerdința găsită i-a dat forța de a înfrunta și de a depăși multele dificultăți și amenințări pe care lumea materialistă și Masoneria le-a pus în fața lui.

A fost amenințat cu moartea, l-au dat afară din motive inexistente, au încercat să-l împiedice să-și continue activitatea sa de medic, i-au îndârjit împotriva lui rudele și fiicele.

Din cauza amenințărilor acum trăiește sub protecție în Spania, însă istoria și mărturia lui ridică din temeri atâtea victime ale Masoneriei și generează alte convertiri.

Cartea scrisă de Caillet este descrierea cea mai clară și detaliată a modului în care funcționează Masoneria pe care el a frecventat-o timp de 15 ani. Totul este explicat: rituri, inițiere, motive, finalități, metoda de control, corupția, negocierea promovărilor la cele mai înalte funcții, distribuirea ilegală a antreprizelor pentru lucrările publice, intimidarea și eliminarea personajelor incomode.

Caillet nu cedează niciodată în fața senzaționalismului și nici în fața teoriilor conspiratoare, cu metodă rațională și argumente care provin din experiența sa personală, ilustrează meschinăriile, dorința de putere, ideologia și ipocrizia grupurilor de persoane care se ascund în spatele unui ridicol ritualism sincretist și agnostic.

Altceva decât idealuri umaniste, conform lui Caillet, în spatele principiilor de libertate, egalitate și fraternitate se ascunde un grup de persoane al căror scop este obținerea puterii și a averii, ștergându-l pe Dumnezeul unic al creștinilor și propunând adorarea diferiților idoli.

Pentru fostul Venerabil Maestru, "Masoneria, în toate ascultările sale, susține relativismul, care pune toate religiile pe același plan. Din asta se deduce un relativism moral: nici o normă morală nu are în sine o origine divină, deci definitivă, intangibilă. Morala sa evoluează în funcție de consensul societăților".

În această privință, în carte dr. Caillet povestește că Masoneria franceză a fost determinantă pentru introducerea avortului liber în Franța în anul 1974.

Printre responsabilii acestei legi fostul Venerabil Maestru îl indică pe Jean-Pierre Prouteau, Mare Maestru din Marele Orient din Franța, consilier al primului ministru de atunci Jacques Chirac. Dr. Pierre Simon, Mare Maestru din Marea Lojă din Franța, consilier al lui Simone Veil, pe atunci Ministru al Sănătății. Politicienii erau înconjurați de cei care erau numiți "Frații trei puncte" și proiectul de lege cu privire la avort a fost elaborat rapid. Deputații și senatorii masoni de dreapta și de stânga au votat în unanimitate.

Conform lui Caillet materialismul și relativismul moral au făcut ca Masoneria franceză să promoveze toate legile care favorizează libertinajul sexual, divorțul fără vină, contracepția chimică și mecanică, avortul, unirile civile și homosexuale, manipularea embrionilor, nepedepsirea drogurilor ușoare și legalizarea eutanasiei.

În cartea sa "De la vie avant toute autre chose" (Ed. Mazarine) apărută în anul 1979 și apoi retrasă din librării la indicația autorităților masonice ale epocii, Marele Maestru Pierre Simon a scris că "întregul concept de familie se dă peste cap".

Datorită istoriei sale, fostul Venerabil Maestru a devenit unul din cei mai mari experți în Masonerie din lumea catolică. În partea finală a cărții, în multe conferințe și în situl său (http://www.caillet.com), Maurice explică ce este Masoneria și pentru ce este incompatibilă cu cei care cred în Isus Cristos.

Pentru a nu mai avea teamă și pentru a favoriza convertirile Caillet propune o rugăciune pe care o recită în fiecare zi: "Tată infinit de bun, tu vezi în secretul inimii și al lojelor. Tu știi că mulți masoni, pierduți într-o filozofie înșelătoare, caută adevăruri zadarnice. Eliberează-i, Doamne, de spiritele care îi înșeală. Fie ca Duhul Sfânt, Duhul adevărului, să cuprindă inteligența lor și inima lor și să le reveleze Adevărul inițial și filial, alfa și omega: Fiul Tău, Isus Cristos, Viața lui, învățătura lui: Vestea cea Bună a Iubirii Tale".

(După Zenit, 14 iunie 2010)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat