Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Scrisoare către preoți

Dragii noștri păstori,

La încheierea Anului Sfintei Preoției, dorim să exprimăm aprecierea, mulțumirea și recunoștința Acțiunii Catolice pentru misiunea voastră în Biserică și în lume. Totodată, reînnoim angajamentul nostru de a fi, conform identității asociației noastre, în strânsă comuniune cu voi pentru a sluji Biserica, asumându-ne misiunea conform vocației noastre de laici, într-un spirit de coreposabilitate.

Într-o lume în care asistăm la o răsturnare a valorilor umane și la o contestare a moralei creștine, la o creștere a nesiguranței și incertitudinii din cauza confuziei gândirii, a alegerilor legate de probleme minore cotidiene sau de marile probleme privind sensul vieții, preotul rămâne totuși persoana care "face prezentă, în această confuzie și dezorientare a timpurilor noastre, lumina cuvântului lui Dumnezeu, lumina care este însuși Cristos în această lume a noastră", după cum ne amintește papa Benedict al XVI-lea. "Așadar, preotul - continuă Sfântul Părinte - nu predică propriile idei, o filozofie inventată de el, pe care a găsit-o sau care îi place; preotul nu vorbește despre sine, nu vorbește pentru sine, pentru a-și crea admiratori, un partid propriu..., ci, în confuzia tuturor filozofiilor, preotul predică în numele lui Cristos, propune adevărul care este însuși Cristos, propune cuvântul lui, modul său de a trăi și de a merge înainte. (...) Cristos nu se propune pe sine, ci el ca fiu este vocea, cuvântul lui Dumnezeu".

Pentru Acțiunea Catolică figura preotului a fost mereu și continuă să fie esențială pentru trăirea propriei vocații. Comuniune profundă dintre păstori și laici are la bază prietenia spirituală și conștiința coresponsabilității în misiunea Bisericii. Tocmai de aceea pentru Acțiunea Catolică rolul preotului este central și definitoriu. O asociație a cărui scop este apostolatul laicilor nu ar putea să existe fără figura asistentului spiritual. Pentru a vesti cuvântul lui Dumnezeu, membrii asociației noastre trebuie să fie în primul rând ei înșiși formați, să cunoască cum să facă acest lucru și, apoi, cum să continue acest parcurs și cum să îi ajute și pe alții să meargă pe drumul credinței. Acest lucru nu ar fi posibil fără grija asistenților noștri spirituali. Suntem conștienți de efortul pe care îl depuneți pentru a ne însoți pe acest drum al credinței. Ne dăm seama cât de greu vă este să propuneți astăzi modelul lui Cristos și să trăiți cu dragoste și fidelitate misiunea voastră. De aceea, prin aceste câteva gânduri, dorim să ne arătăm recunoștința pentru grija voastră, pentru încrederea pe care ne-o oferiți și pentru iubirea părintească cu care ne îndrumați pașii pe drumul credinței și al împlinirii misiunii noastre. Pe voi, toți asistenții spirituali ai Acțiunii Catolice, de la nivel parohial, diecezan și național, vă asigurăm de prețuirea noastră și vă însoțim cu rugăciunile noastre pentru ca Dumnezeu să facă rodnică misiunea minunată ce va încredințat-o.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul pe care ni-l face prin fiecare dintre voi, dragi preoți! Îl rugăm pe Cristos, marele preot, să binecuvânteze munca fiecărui păstor pentru a fi în lume semnul grijii părintești a Tatălui. Sfânta Fecioară Maria, mama preotului veșnic, să vă însoțească cu dragostea sa maternă și să vă fie puternică mijlocitoare!

Acțiunea Catolică din România


 

lecturi: 85.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat