Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Procesiune de Joia Verde

Câteva mii de credincioși romano-catolici, dar și ortodocși, au participat joi, 3 iunie 2010, după sfânta Liturghie de seară, la procesiunea cu sfântul sacrament pe străzile orașului Bacău. Celebrarea a fost condusă de părintele decan Isidor Dâscă.

A devenit o tradiție pentru băcăuani ca la o săptămână și jumătate după sărbătoarea Rusaliilor, atunci când credincioșii romano-catolici celebrează "Trupul și Sângele Domnului", în amintirea instituirii sfintei Euharistii la Cina cea Taină, să fie organizată o procesiune cu sfântul sacrament pe străzile orașului.

Procesiunea a fost precedată de o sfântă Liturghie celebrată de părintele decan Isidor Dâscă în biserica "Ss. Petru și Paul".

În cadrul predicii, părintele Isidor Dâscă le-a amintit credincioșilor de importanța acestei sărbători pentru creștini și despre semnificațiile acestei manifestări de credință pe străzile orașului.

După sfânta Liturghie, procesiunea s-a format din fața bisericii, având în frunte o cruce, urmată apoi de ministranți, câțiva adulți purtând icoane, persoanele consacrate, preoții etc. Copiii care în acest an s-au împărtășit pentru prima oară, îmbrăcați în alb, au aruncat flori în fața preasfântului sacrament, purtat în procesiune de părintele decan. Din procesiune au mai făcut parte, de asemenea, corul Parohiei "Sf. Nicolae" și fanfara Liceului de Artă "G. Apostu", care au animat prin cântare întreaga procesiune. A urmat apoi un foarte mare număr de credincioși, care au cântat și s-au rugat, implorând ajutorul Domnului pentru oraș, pentru țară și pentru întreaga lume. Procesiunea a pornit din fața bisericii și a mers pe străzile Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu și Luminii, cu întoarcere în biserică.

"Particip în fiecare an la această procesiune, pentru ca Dumnezeu să ne ajute și să ne binecuvânteze. Avem mare nevoie de Dumnezeu", a mărturisit Elena S., o enoriașă care a participat la procesiune. La sfârșitul acestei minunate mărturii de credință, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a mulțumit tuturor celor care au participat și celor care au pregătit această celebrare.

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

3 iunie: Bacău: Procesiune în solemnitatea Trupul și Sângele Domnului


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat