Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ioan Maria Vianney Încheierea Anului Sfintei Preoții

Anul Sfintei Preoții se apropie de final. După un parcurs intens și fructuos, Biserica se pregătește să celebreze încheierea acestui an dedicat în mod special sacramentului sfintei Preoții. Într-un discurs recent, Sfântul Părinte papa Benedict al XV-lea, adresându-se pelerinilor veniți la Roma, ne îndeamnă și pe noi: "Iubiți frați și surori, aș vrea să vă invit să vă rugați pentru mine, succesor al lui Petru, care am o misiune specifică în conducerea Bisericii lui Cristos, precum și pentru toți episcopii și preoții voștri. Rugați-vă pentru ca să știm să ne îngrijim de toate oile, chiar și de cele rătăcite, de turma încredințată nouă. Vouă, dragi preoți, vă adresez invitația cordială la celebrările de încheiere a Anului Sfintei Preoții, pe 9, 10 și 11 iunie 2010, aici la Roma: vom medita asupra convertirii și asupra misiunii, asupra darului Duhului Sfânt și asupra raportului cu preasfânta Fecioară Maria, și vom reînnoi promisiunile noastre sacerdotale, susținuți de întregul popor al lui Dumnezeu".

La invitația Sfântului Părinte, un grup de 20 de preoți, reprezentanți din toate decanatele Diecezei de Iași, răspunzând la apelul papei, vom porni în pelerinaj spre Cetatea Eternă.

La Roma, vor fi trei zile de rugăciune și reflecții care vor culmina în solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus.

În prima zi, 9 iunie, dedicată convertirii și misiunii preoților, vom fi în bazilica "Sfântul Paul din afara zidurilor", unde, după exemplul apostolului neamurilor, vom medita asupra dimensiunii de convertire permanentă a vieții sacerdotale și asupra legăturii dintre sfințenie și eficacitatea misiunii. Meditația va fi prezentată de cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop de Köln.

A doua zi, 10 iunie, cei peste 7.000 de preoți care s-au înscris în mod oficial la manifestări se vor aduna din nou în bazilica "Sfântul Paul din afara zidurilor". Intenția acestei zile de rugăciune și adorație este aceea de a fi împreună într-un reînnoit Cenacol, ca apostolii în jurul sfintei Fecioare, în așteptarea și în ascultarea Duhului. Meditația din a doua zi va fi prezentată de cardinalul Marc Ouellet, PSS, arhiepiscop de Québec.

În sfârșit, la marea priveghere seara și la Liturghia de încheiere de vineri, 11 iunie, ne vom strânge cu iubire în jurul lui Petru și vom asculta cuvântul său autoritar care, cu siguranță, va ști să dilate orizonturile și să arate cât de mare și de largă respirație este, și trebuie să fie, trăirea și acțiunea Bisericii și a preoților, în orice circumstanță, pentru adevăratul bine al sufletelor și pentru mântuirea lumii.

Ca pelerini la această frumoasă manifestare, fiecare preot din grupul diecezan va prezenta și va reprezenta la celebrarea sfintei Liturghii de încheiere toată dragostea și adeziunea păstorului diecezei noastre față de Sfântul Părinte și față de toate inițiativele sale. Vom fi în comuniune cu toți confrații noștri de acasă, cu diaconii care vor primii în această zi darul Sfintei Preoții și cu toți credincioșii care ne-au susținut și s-au rugat pentru preoți pe tot parcursul acestui an.

A consemnat pr. Eduard-Mihai Coșa,
responsabil diecezan al Oficiului pentru Cler


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat